Субота, 20 квітня 2024, 14:48
Повна версія сайту
;

Чернігівський рибоохоронний патруль затримав 25 порушників за тиждень

13:14 23.01.2019    Коментарі  
 

В період з 14 по 22 січня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення рибоохоронних рейдів виявлено 25 порушень законодавства в сфері охорони водних біоресурсів. Зокрема, зафіксовано 11 грубих правопорушень (із застосуванням заборонених знарядь лову), 12 - за ч. 3 ст. 85КУпАП та два - за ст. 88-1 КУпАП.

Для прикладу, 18 січня під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в с. Ріпки затримано місцевого жителя, який продавав 1,4 кг щуки. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у чоловіка не було. На громадянина складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ріпкинського районного суду.

Протягом минулого тижня в ході проведення рейдів на водоймах області інспектори вилучили 15 од. остей. Так, 18-19 січня на озерах в Куликівському, Ріпкинському та Менському районах затримано 10 місцевих жителів, які за допомогою остей виловлювали рибу. Інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля діяли на випередження, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення та проведено роз’яснення щодо заборони використання колючих знарядь лову.

19 січня на озері поблизу с. Хибалівка Куликівського району викрито двох чоловіків, які також рибалили за допомогою остей. Один із порушників виявився місцевим жителем. Він незаконно впіймав 2 екз. плітки, завдавши 170 грн збитків . Інший - мешканець м. Ніжин добув 2 екз. щуки, чим завдав збитків на суму 680 грн.

На всіх правопорушників складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучено.

Нагадаємо, що такі знаряддя лову як: сітки («порожеві», «зяберні», «рамки», «павуки», «косинки», ятері, «неводи», «бредні», «топтухи», «нерети»), ості (остроги), драчі, електровудки та інші знаряддя лову, що не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства,  відносяться до ЗАБОРОНЕНИХ. За використання таких знарядь лову, відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, п. 3.14  Правил любительського і спортивного рибальства забороняється перебування на водоймі або поблизу неї із забороненими знаряддями лову. За порушення даної заборони передбачена відповідальність за ч. 3 ст. 85 КУпАП (штраф від 34 до 170 грн).


Автор: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля
Коментарів ще немає