Четвер, 28 березня 2024, 12:09
Повна версія сайту
;

Міська влада хоче узаконити проведення реконструкції Валу

10:55 25.01.2019    Коментарі  
 

Управління ЖКГ Чернігівської міської ради планує отримати право сервітут для проведення робіт по об’єкту «Капітальний ремонт парку ім. Коцюбинського в м. Чернігові» строком на два роки.

Відповідний тендер на послуги з розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної ділянки оголошений.

Його загальний кошторис складає 97 тисяч гривень.

За інформацією тендеру, площа парку становить 3,1786 га. Вона надана в постійне користування Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» і розташована за адресою: м. Чернігів, вул. Преображенська, 1.

Як пояснив ПіК громадський активіст Олександр Гашпар, парк Коцюбинського розташовано в межах земельної ділянки, яка належить державі. А на землях державної форми власності можуть проводитися роботи з благоустрою лише за кошти державного бюджету.

Однак, як відомо, міська влада Чернігова планує проводити ремонтні роботи за кошти міського бюджету. Тобто, якщо почнуть роботи з благоустрою на землях державної власності, то це буде нецільове використання бюджетних коштів, і за це передбачена кримінальна відповідальність.

Отже, після встановлення сервітуту Управлінню ЖКГ отримає право користуватися чужою земельною ділянкою для проведення робіт з благоустрою.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Мінкульт погодив робочий проект капітального ремонту парку імені Коцюбинського, що знаходиться на Валу.

Як повідомлялося раніше, проект капітального ремонту розробила фірма «СІТІ-Проект». Оскільки йдеться про капітальний ремонт парку, а не про реконструкцію, проектом передбачається збереження всіх об’єктів на цій території в існуючих звичних рамках. Додаються тільки кілька елементів, які теж будуть виконані в стилістиці «Чернігова стародавнього».

Проектом передбачені заміна газону, прокладання доріжок тротуарною плиткою, оновлення освітлення, велооб’єкти, лавочки та урни.

Крім того, планується ремонт існуючого фонтану в існуючих габаритах і формі. Пропонується додати його регульоване світлове оформлення (без використання яскравих кольорів і звукового супроводу) і облаштувати місця для відпочинку навколо фонтану з декоративними зеленими насадженнями.

Більш детально роздивитися запропонований і погоджений Міністерством культури проект можна за посиланням.

Громадський активіст Олександр Гашпар судився із Міністерством культури у справі реконструкції Валу. Однак, суд не задовольнив його позов

Довідково:

Сервіту́т — обмежене право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями, встановленими законом або договором.

Також звичаєве чи законом встановлене право користуватися (частково або спільно) чужим майном. Може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом. Сервітут може належати власникові (володарю) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут).


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає