П'ятниця, 26 квітня 2024, 05:55
Повна версія сайту
;

У Новгороді-Сіверському лікарі підписали на 10 % декларацій більше за норму

09:13 28.01.2019    Коментарі  
 

На 10 відсотків більше декларацій з пацієнтами за норму підписали лікарі первинної ланки у Новгород-Сіверському центрі медичної допомоги. Постанова, яка дозволила збільшити ліміти на підписання декларацій, вийшла 15 січня.  Понаднормове навантаження на лікарів не вигідне медичному закладу, сказала головний лікар закладу Оксана Черненко. За кожні наступні  10% пацієнтів понад норми на одного лікаря  національна служба здоров’я платить менше ніж за попередніх. Нині угоди з лікарями підписало 70% людей у Новгород-Сіверському районі.

Олександр підписує декларацію з сімейним лікарем. До 15 січня у нього такої можливості не було - лікарі первинної ланки цього медичного закладу набрали свою норму пацієнтів ще до початку року. 

Сімейний лікар Олена Сідько при нормі 1800 пацієнтів підписала більше 2000 диелкрацій. Каже, після 15 січня, коли дозволили укладати договори понад норму,  кожен день до неї звертаються кілька чоловік.

Навантаження на лікаря понад норму не вигідне медичному закладу, каже головний лікар Оксана Черненко. На кожного понаднормового пацієнта виділятиметься менше грошей. Чим більше підписаних декларацій понад норму, тим менший коефіцієнт.

Є обмеження щодо фінансування. Якщо людина укладе декларацію, їй треба надати певний період послуг. А якщо наприклад терапевт (його ліміт 2тис.) – наступні 10% - декларація оплачується 370грн, тобто капітаційна ставка без вікового коефіцієнту, то наступні декларації кожні 10% оплачуються з коефіцієнтом 0,8, 0,6, 0,4, 0,2, і якщо він набрав 3001 декларацію, то оця вже декларація не оплачується. Від національної служби здоров’я кошти не надходять.

Понаднормову кількість декларацій доводиться підписувати, бо не вистачає лікарів, каже Оксана Черненко. На даний час декларації з лікарями уклало 70% жителів району.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає