П'ятниця, 29 березня 2024, 12:11
Повна версія сайту
;

За вивіз рідких нечистот жителі Новгорода-Сіверського платитимуть вдвічі більше

14:47 31.01.2019    Коментарі  
 

Вдвічі більше за вивіз рідких нечистот платитимуть  жителі Новгорода-Сіверського. В січні обидва підприємства, що надають такі послуги людям,  підняли свої тарифи. Місцева ЖЕК з п’ятдесяти гривень до 90-та за куб викачаних з каналізаційної ями нечистот, Товариство «Комунальник»  з тридцяти п’яти до вісімдесяти гривень. До цього востаннє тарифи підвищувались у 2013 році. Чому за вивіз нечистот братимуть більше грошей, і які тарифи у сусідніх з Новгородом-Сіверським райцентрах.

Цей будинок на вулиці Садовій у Новгороді-Сіверському не підключений до централізованої каналізації. Нечистоти збираються у ямах у дворі, - звідси їх викачує автоцистерна. Жителі платять за викачку  рідких нечистот відповідно до спожитої за лічильником води. Раніше платили по 50 грн. за кубічний метр – з січня платитимуть  майже вдвічі більше – по 90 гривень за куб нечистот. Наталія Пишко, жителька будинку, зливає в каналізацію біля 10 кубометрів води щомісяця

«500 гривень в місяць, а тепер 900. Це ж нереально, ніде такого нема, щоб платити за куб 90 гривень, у жодному місті».

Близько 10 кубометрів  нечистот щомісяця скидає у каналізацію сусідка Наталії – Алла Ковальчук.

«6-7 кубів – зимою, 10-12 влітку. Якщо по 50 гривень 7 кубів – це 350 гривень, а зараз буде 560, а якщо 10-12 кубів влітку – це в межах 1000 гривень. Негативно всі люди до цього відносяться, з обуренням – пенсії маленькі, зарплати маленькі. Мені здається, підвищення цін невідповідне».

Послуги з вивозу рідких нечистот жителям цього будинку надає місцева ЖЕК. Тариф не мінявся з 2013 року, пояснює підвищення ціни майже вдвічі керівник підприємства Андрій Сич.

«На момент дії старого тарифу у 2013 році ми знаємо, що мінімальна зарплата становила 1473 гривні – на сьогоднішній день вона складає 4173, здається, то різниця суттєва, а робітнику ми не можемо не заплатити мінімальну зарплатню. Ціна на паливо порівняно з 2013 роком зросла більш ніж втричі».

Підприємство «Комунальник» теж з січня  підняло вдвічі  свій тариф на викачку і вивезення рідких нечистот.  З 35 гривень за кубічний метр до вісімдесяти. До цього востаннє тариф підприємства змінювався у 2011 році, пояснив телефоном ріст ціни директор підприємства.

Павло Сташук, директор ТОВ «Комунальник»: «Чому так сталося: з 2011 року тариф у форматі транспортування не змінювався, ціна на паливно-мастильні матеріали складала у тому тарифі: бензин А92 у ціні – 6 гривень 90 копійок, на даному етапі на час збільшення він становить -30 гривень за літру. Підвищення склало 455,8%. Розмір заробітної плати у минулому тарифі становив 922 гривні». 

UA:Чернігів дізналися, які тарифи на вивезення рідких нечистот для населення у сусідніх з Новгородом-Сіверським райцентрах.

Так у Коропі  за куб рідких нечистот платять близько п’ятдесяти шести гривень.

У Сосниці –  55 гривень.

У Семенівці з листопада  86 гривень за куб нечистот, попередній був 56 гривень.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає