Субота, 27 квітня 2024, 02:42
Повна версія сайту
;

Землі Іванівської ОТГ повернули законним власникам

16:41 05.02.2019    Коментарі  
 

Про це поінформували на сьогоднішньому засіданні оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини. Це перше засідання даного штабу, проведене головою облдержадміністрації Олександром Мисником.

За інформацією начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка, повідомлення про те, що 11 січня поточного року державний реєстратор однієї з сільрад Бобровицького району зареєстрував права оренди тринадцятьох земельних ділянок загальною площею 422 га ТОВ «ГЛОБАЛ АГРО ГРУПП», з’явилося у соціальних мережах 16 січня.

Оскільки законний власник усіх цих ділянок — Іванівська ОТГ — угод про оренду не укладав, уже наступного дня Головне територіальне управлінням юстиції у Чернігівській області поінформувало про факт порушення Міністерство юстиції України.

У результаті проведених Мінюстом перевірок незаконні реєстраційні дії скасовані, землі повернено у розпорядження господаря —Іванівської громади.

— Надзвичайно важливо, щоб кримінальна справа, порушена за даним фактом, була доведена правоохоронцями до логічного завершення. Тільки тоді ми зможемо попередити нові спроби незаконних дій. Винний має відповідати у відповідності до закону, — наголосив, підсумовуючи розгляд питання, Олександр Мисник.

У ході засідання про роботу оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу Чернігівщини протягом двох попередніх років доповів Олег Трейтяк.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає