П'ятниця, 29 березня 2024, 16:30
Повна версія сайту
;

Рівень води у ставках на Стрижні регулюватимуть згідно розрахунків науковців

14:29 06.02.2019    Коментарі  
 

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 6 лютого, затвердив Правила експлуатації каскаду ставків на р. Стрижень. Їх на замовлення міста розробила наукова установа – ТОВ "ВОДПРОЕКТ – ЧЕРНІГІВ". Основна мета цих Правил - регулювання роботи ставків таким чином, щоб річка була безпечна для людей і міської інфраструктури. І одночасно підтримувати належний санітарний стан Стрижня.

Правила передбачають відповідні режими наповнення ставків для уникнення підтоплень. При цьому, такі режими розраховані спеціально для річки Стрижень.

Також проведені розрахунки для обсягів та періодичності зниження рівня води у ставках, прописано конкретний порядок дій відповідальних за це працівників. Нагадаємо, що за роботу ставків відповідає комунальне підприємство «АТП-2528» Чернігівської міської ради.

У Правилах експлуатації передбачені регламенті дій для осінньо-зимового та літньо-осіннього періодів. Окремо – режим роботи ставків у весняну повінь.

Пік весняних паводків припадає приблизно на середину березня. Проходження весняної повені - один із самих відповідальних моментів експлуатації ставків, навіть в тому випадку, якщо всі її споруди і обладнання знаходяться в справному стані. Адже достатньо лише невеликого пошкодження тіла земляної греблі або наявності щілин конструкції водовипуску, щоб під час пропуску повені склалась загроза аварії, яка може вивести вузол із ладу та викликати надзвичайну ситуацію.

Перед початком весняної повені проводяться додаткові роботи щодо попередження можливих негативних наслідків весняної повені.

Також прораховано порядок дій в аварійній ситуації, коли підвищення рівня води в ставках вище допустимого форсованого рівня.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає