Субота, 20 квітня 2024, 18:53
Повна версія сайту
;

Три гуртожитки для військових планують здати планують у червні

09:42 08.02.2019    Коментарі  
 

Будівництво трьох гуртожитків для військових-контрактників на території полку зв’язку у Чернігові планують завершити у червні цього року. Там зможе розміститися 375 людей. Про це UA: Чернігів розповів виконавець робіт Володимир Баранов. Будівництвом займається київська фірма «Портал-Буд», фінансує його Міністерство оборони. На кожен із гуртожитків витратять близько 15 мільйонів гривень.

26-річний Андрій Шульга служить в армії майже чотири роки. Родом він із Семенівського району. У Чернігові винаймає житло.

«Трошки накладно по зарплаті йде. Бо зараз суми дуже великі, комуналка дорога дуже. Крутимося, вертимося потихеньку. Чекаємо, коли вже тут побудують нам кімнати у гуртожитку, видадуть нам, заселять нас, щоб уже жити нормально. Як-ніяк трошки зарплату і на себе витрачати, а не все віддавати».

Будівництво трьох гуртожитків для контрактників розпочали у серпні минулого року. Що встигли зробити за цей час, розповідає виконавець робіт Володимир Баранов.

«Виконані перегородки, стіни двох поверхів. Щодо першої та третьої казарм – уже готуємо дах, тобто дерев’яні конструкції. І друга казарма – вже зроблені всі перегородки на першому і другому поверхах. І готуємося до оздоблення. Як потепліє, одразу оздоблення піде у нас. Щодо благоустрою – десь квітень-травень. Тільки-но все підсохне, робимо все для благоустрою».

Кожен із гуртожитків розрахований на 125 людей.

Ось така кімната розрахована на п’ятьох мешканців. У гуртожитках блокова система, в одному блоці – дві кімнати. Окрім цього, тут є два туалети та душова.

Також у блоках буде по два умивальники. На кожному поверсі – кухня, говорить Володимир Баранов. За словами офіцера прес-центру оперативного командування «Північ» Світлани Халімоненко, будівництво гуртожитків фінансує Міністерство оборони.

«Це реалізація державної програми, яка триває взагалі по всій території України і охоплює всі Збройні сили України. Так як заявляють забудовники, то близько 15 мільйонів обходиться один гуртожиток. Але там в залежності від моментів, особливостей будівництва».

В області будується ще вісім гуртожитків такого типу: три у Гончарівському та п’ять у Десні. Завершити будівництво у Чернігові планують у червні цього року.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає