П'ятниця, 29 березня 2024, 13:26
Повна версія сайту
;

У Деснянській ОТГ не полишають спроб «поховати» Косачівську школу

15:41 08.02.2019    Коментарі  
 

Заступник директора Тужарської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Раїса Жарикова подала апеляційну скаргу на рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, яким скасовано рішення 20-ї та 22-ї сесій Деснянської селищної ради і запис державного реєстратора про реорганізацію (а фактично ліквідацію) Косачівської школи Козелецького району. Чому саме працівниця навчального закладу, а не керівництво відділу освіти, виступила позивачем – юристи не розуміють. Одначе, апеляцію освітяни прострочили...

21 січня на сайті Чернігівського окружного адміністративного суду з’явилася інформація про подання апеляційної скарги на рішення суду по Косачівській школі. Заяву подала заступник директора Тужарської школи Раїса Жарикова.

Захисниця інтересів батьків косачівських школярів адвокат Оксана Мірошниченко, м’яко кажучи, здивована побаченим, адже рішення суду набрало законної сили 9-го січня.

«Відповідачі у справі подають апеляцію з грубим порушенням терміну подачі апеляції та самої процедури її подання, – коментує адвокат. – Депутати Деснянської територіальної громади навіть не знають і не здогадуються про те, що без їхнього відома та їхньої волі підписано і подано апеляційну скаргу, – продовжує Оксана Андріївна. – Так було і при закритті школи, коли високоповажні чиновники не спитали думки громади».

Відповідно до законодавства, якщо заявник не вкаже на поважні причини, через які він прострочив терміни подання апеляції, суд зобов’язаний відхилити її розгляд. У такому випадкові рішення суду набирає законної сили і має бути виконане або добровільно, або в примусовому порядку.

Нагадаємо, 3-го грудня 2018 року суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Валентина Падій винесла остаточний вердикт у справі про закриття Деснянською селищною радою Косачівської школи. Так, суд ухвалив скасувати рішення 20-ї та 22-ї сесій Деснянської селищної ради та запис державного реєстратора щодо Косачівської школи Козелецького району. Вимоги позивача Наталії Музики задовольнити у повному обсязі! Судовий розгляд справи тривав упродовж трьох місяців. Під час процесу суд виявив безліч порушень як з боку керівництва селищної ради, так і з боку державного реєстратора. Юристи називають це рішення безпрецедентним.


Автор: Віталій Назаренко, «Чернігвщина» №6 (719) від 7 лютого 2019, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає