Четвер, 28 березня 2024, 16:51
Повна версія сайту
;

Що купують чернігівські школи та садочки за бюджетні кошти можна побачити на онлайн-мапі

10:47 11.02.2019    Коментарі  
 

Інтерактивна мапа із закупівлями шкіл та садочків за бюджетні кошти тепер працює і для Чернігова.

Про це повідомляє DOZORRO на своїй сторінці у Фейсбуці.

Таким чином, з'явилася можливість в кілька кліків дізнатися, що купують за бюджетні кошти навчальні заклади, які відвідують чернігівські діти.

Загалом, з місцевого бюджету школи та дитсадки отримують кошти на ремонти, апаратуру, меблі, канцелярію, господарські товари. І лише за 2016-2018 роки садки та школи Чернігова закупили ремонтів, меблів та техніки на 240 мільйонів гривень.

"Але нерідко у батьків просять, а часом і вимагають, на все це скидатися. Завдяки онлайн-мапі від Dozorro ви можете перевірити, чи не сплачуєте ви школі чи садочку, де навчається ваша дитина, двічі: спершу зі своїх податків, а потім — “благодійним внеском”. Якщо ж ви побачите, що на необхідну для школи чи дитсадка річ фінансування справді не виділили, пам’ятайте: “благодійні внески” мають бути цільовими та суто добровільними, керівництво мусить звітувати за витрачені кошти перед батьками",- зазначається у повідомленні.

Як працювати з онлайн-мапою?

  • Знайдіть школу чи садок, перейдіть на тендери і подивіться: що, коли, в кого і як дорого купували.
  • На мапі можна побачити закупівлі ремонтів, меблів, апаратури тощо за 2016-2018 роки. Мапа не показує закупівлі харчових продуктів, комунальних послуг та тендери, в яких щось купували одночасно для кількох закладів.
  • Усе про закупівлі для навчальних закладів читайте в нашому звіті «Батьківський дозор: непрозорі закупівлі шкіл» ➡️ bit.ly/dozorro-zvit
  • Користуйтеся шаблонами запитів на отримання інформації про те, на що заклад просив виділити кошти, скільки грошей виділили та як їх планують використати ➡️ bit.ly/dozorro-shablon

Як самостійно шукати закупівлі школи чи дитсадка — покрокова інструкція з відео ➡️ bit.ly/dozorro

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає