Четвер, 25 квітня 2024, 12:33
Повна версія сайту
;

У Чернігові суддя Руслан Григор’єв заявив про самовідвід у справі про вбивство

16:33 12.02.2019    Коментарі  
 

Про самовідвід у справі про вбивство, в якому підозрюють керівника охорони супермаркету, заявив суддя Руслан Григор’єв. Сьогодні в Деснянському районному  суді Чернігова мало відбутися підготовче засідання. Нагадаємо,  30-річного Ігоря Балтрамавичуса вбили у вересні минулого року на вулиці Льотній. На судовому засіданні побувала Олександра Денисенко.

Сьогодні у Деснянському районному суді Чернігова мало відбутися підготовче засідання у справі про навмисне вбивство. На його початку суддя Руслан Григор’єв зачитує заяву про самовідвід. Пояснює: він давно знайомий із обвинуваченим і має з ним гарні стосунки.

«Тому вважаю цю обставину у відповідності до пункту 4 частини 1 статті 75 КПК України такою, що може викликати сумнів у його неупередженості. У зв’язку з цим заявляю собі самовідвід.»

Вбивство 30-річного Ігоря Балтрамавичуса сталося в Чернігові на вулиці Льотній у вересні минулого року. Його із ножовим пораненням живота з вулиці забрала «швидка». Дорогою до лікарні чоловік помер від крововтрати. У вбивстві підозрюють 46-річного керівника охорони супермаркету. За версією слідства, охоронець запідозрив відвідувача у крадіжці, пішов за ним  і неподалік магазину завдав  удару ножем. Тоді поліція оголосила керівника охорони у розшук. За чотири дні він сам прийшов до поліції з адвокатом. Каже: про те, що його шукають, дізнався з Інтернету. Своєї провини не визнає.

«Я не наносив потерпілому хлопцю ножем ніяких поранень, я не тікав з місця події. У мене був з цим хлопцем конфлікт. Конфлікт почався у магазині словесний. Він пішов з магазину, але сказав мені що чекай, я увечері зайду. Я вирішив піти на опорний пункт, щоб показати відео. Зустрів на розі цього хлопця. Ми почали боротись. Але ми розійшлись – він пішов у один бік, я в інший.»

Зараз підозрюваний під домашнім арештом. На сьогоднішньому засіданні, вислухавши думку учасників процесу, колегія суддів іде до нарадчої кімнати. За деякий час суддя Григор’єв зачитує рішення.

«Заяву про самовідвід головуючого в кримінальному провадженні судді Деснянського районного суду Чернігова Григор’єва задовільнити.»

Обвинувачений коментарів поки не дає. Його захисник Олександр Бузаков пояснює це тим, що попереду – судовий розгляд. Зі сторони потерпілих на сьогоднішнє засідання прийшла сестра Ігоря Балтрамавичуса Світлана Шаповал.

«Чесно кажучи, мені це вже так набридло. Майже півроку минуло, а жодного руху немає. Він сидить собі вдома, ні про що не замислюється, а мій брат лежить у могилі. Ну, чесно, хотілося, щоб йому дали максимально. Щоб хоча б він відповів перед законом.»

Нового суддю, який розглядатиме цю справу, визначить автоматична система розподілу. Після цього стане відома дата підготовчого засідання.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає