Четвер, 18 квітня 2024, 21:56
Повна версія сайту
;

У Чернігові відбувся конкурс на призначення управителів багатоквартирних будинків

11:51 13.02.2019    Коментарі  
 

У Чернігівській міській раді 12 лютого відбувся конкурс на призначення управителів багатоквартирних будинків. У ньому взяли участь комунальні підприємства «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», а також ТОВ «Майас Сілтумс».  Предметом конкурсу було обслуговування багатоквартирних будинків, у яких не створені ОСББ та з якими не укладено договорів з іншими управляючими компаніями.

На кожен лот заявку подав лише один претендент – те підприємство, яке вже обслуговує ці будинки зараз. Відповідно до затвердженого Мінрегіоном Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, вони й оголошені переможцями.

Підписаний протокол засідання конкурсної комісії є підставою для прийняття виконкомом міської ради рішень про призначення управителів. Це має бути зроблено протягом п’яти днів. Далі місто укладе договори із компаніями-управителями про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Для мешканців це значить, що їх будинки продовжуватимуть обслуговувати ті самі підприємства. 

Втім у будь-який момент жителі можуть обрати іншу компанію-управителя або створити ОСББ. Це передбачено Законом України «Про особливості здійснення права власності співвласниками у багатоквартирному будинку». Про розірвання чинного договору з існуючою компанією-управителем потрібно попередити за два місяці.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає