Субота, 20 квітня 2024, 07:57
Повна версія сайту
;

Монетизація субсидій: чого чекати чернігівцям?

12:22 13.02.2019    Коментарі  
 

З 1 січня 2019 року у програмі монетизації пільг і субсидій братимуть участь сім'ї, які звернуться за допомогою вперше. Таких в області поки що 590 осіб.

Про це сьогодні, 13 січня, повідомив керівник Департаменту соціального захисту Чернігівської ОДА Олег Русін.

Тож, гроші будуть надходити на їх персональний аккаунт в Ощадбанку. Банк буде розраховуватися за субсідіанта з постачальниками комунальних послуг та одразу інформувати SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

Тим сім'ям, які беруть участь в монетизації, не потрібно буде щомісяця оплачувати свій обов'язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Держава через "Ощадбанк" буде платити частину комуналки в межах виділеної субсидії і соціальних норм, а субсідіанти доплачуватимуть другу частину рахунку.

Як розказав Русін, по закінченню опалювального сезону залишок субсидії перераховуватиметься на особистий рахунок споживача і він вже має право використовувати ці кошти на власний розсуд.

Зазначимо, що монетизація субсидії має проходити у три етапи. Інші два наступні:

  • З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію або пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.
  • З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, буде отримувати за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено.

Як саме проходитиме оплата комунальних послуг банком:

Щомісяця постачальники комунальних послуг для "Ощадбанку" будуть формувати онлайн-платіжку субсідіанта. Банк відповідно до наданої інформації буде перераховувати їм субсидію. Про це і про те, скільки залишається заплатити за комуналку, банк відразу інформуватиме субсідіанта SMS-повідомленням.

Для субсідіантів будуть створені персональні кабінети, де можна буде відстежити інформацію про розмір нарахованої допомоги, переліку комунальних послуг, сплачених за рахунок субсидії, залишок коштів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає