П'ятниця, 29 березня 2024, 13:11
Повна версія сайту
;

У Чернігові рятувальники розпочали перевірку багатоповерхівок

13:55 13.02.2019    Коментарі  
 

У зв’язку з системними порушеннями вимог пожежної безпеки у житлових висотних та будинках підвищеної поверховості, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, а також на виконання доручення Прем’єр-Міністра України, з 11 лютого фахівці відділу із запобігання надзвичайним ситуаціям та Чернігівського міського відділу УДСНС України у Чернігівській області розпочали позапланові заходи державного нагляду.

Слід зазначити, що у Чернігівській області налічується 34 вищезазначені будинки і розташовані вони безпосередньо в обласному центрі.

Упродовж 11-12 лютого перевірено 10 багатоповерхівок, балансоутримувачем яких є КП "Новозаводське" Чернігівської міської ради. В ході цього виявлено, що переважна їх кількість не відповідають вимогам правил пожежної безпеки. Так, у дев’яти з них системи димовидалення та підпору повітря зіпсовані або демонтовані, автоматична пожежна сигналізація не працює. Також викликає серйозне занепокоєння той факт, що мешканці будинків свідомо псують пожежну сигналізацію у власних квартирах. Має місце самовільне перепланування приміщень загального користування, в результаті чого сходові клітини з безпечних для евакуації перетворюються на звичайні. У випадку виникнення пожежі, згадані порушення не дозволять своєчасно виявити осередок загоряння, сприятимуть його поширенню, створять перешкоди для безпечної евакуації людей та заважатимуть ліквідації пожежі на ранній стадії її виникнення.

Аби попередити лихо, рятувальники одночасно з перевіркою проводили профілактично-роз’яснювальну роботу та звертали увагу мешканців квартир пильно слідкувати за дотриманням правил пожежної безпеки. Для більш детального ознайомлення надзвичайники надали мешканцям тематичні листівки з питань безпеки та першочергових дій у екстрених ситуаціях.


Автор: УДСНС у Чернігівській області
Коментарів ще немає