Середа, 24 квітня 2024, 13:52
Повна версія сайту
;

У Чернігові відбудеться захід «Кримські активісти – українській молоді»

16:11 13.02.2019    Коментарі  
 

У 2019 році в Україні на державному рівні проводитиметься низка заходів, присвячених 5-й річниці тимчасової окупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та 75-й річниці Депортації та геноциду кримськотатарського народу з Криму до Середньої Азії в 1944 році.

З метою обговорення історичного аспекту та сучасного стану на тимчасово окупованій території України Міністерство молоді та спорту України разом з Меджлісом кримськотатарського народу організовують низку заходів у регіонах України під спільною назвою «Кримські активісти – українській молоді».

Захід відбудеться в Чернігівський обласний молодіжний центр у м. Чернігів  15 лютого 2019 року (адреса: м. Чернігів, вул. Магістратська, 3 ). Початок о 15:00 год.

Метою заходу є донесення об’єктивної інформації про сучасний Крим, протидія російській пропаганді, спрямованій на створення образу Криму як суто проросійського регіону та нібито відсутності на півострові спротиву, а також ролі та важливості кримського питання в українському та міжнародному політичному дискурсі.

У зустрічі візьмуть участь:

Гаяна Юксель – радник Міністра молоді та спорту України з питань Криму, член Меджлісу кримськотатарського народу;

Ільмі Умеров – заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу;

Гульнара Бекірова – історик, кандидат політичних наук, ведуча телеканалу ATR.

У рамках заходу планується показ фільму про окупацію Криму, в якому розкрито кримське питання.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає