Четвер, 28 березня 2024, 23:47
Повна версія сайту
;

Протягом тижня вилучено 62 кг незаконно добутої риби, - Чернігівський рибоохоронний патруль

10:58 14.02.2019    Коментарі  
 

У період з 7 по 14 лютого 2019 року інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксували 37 порушень природоохоронного законодавства. Так, було складено 19 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), дев’ять - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та один - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Оформлено вісім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких вилучено 51 кг риби.

«Загалом, у порушників вилучено 62 кг риби та 63 од. заборонених знарядь лову, з них 23 од. остей. Накладено штрафів на суму 860 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 3 502 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Микола Каленюк.

Для прикладу, дев’ятого лютого державні інспектори викрили жителя м. Чернігів, який здійснював вилов риби за допомогою остей. В заборонений спосіб чоловік виловив три екз. щуки. Збитки склали 1 020 грн. Інцидент стався на р. Десна, поблизу с. Піски Чернігівського району.

Сьомого лютого на озері в урочищі «Тростянецька Балка» поблизу смт. Срібне затримано місцевого жителя. Чоловік, використовуючи ості, виловив 3 шт. карася сріблястого та 4 шт. плітки. Завдано збитків у розмірі 391 грн.

На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн. Матеріали справ передані до районних судів області для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добута риба вилучені.

13 лютого під час перевірки законності реалізації водних біоресурсів на ринку в м. Ніжин виявлено місцеву мешканку, яка продавала живу рибу – піленгас, загальною вагою 1,2 кг. Документів, які б підтверджували законність придбання риби та сертифіката якості у жінки не було. На громадянку складено протокол за ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Ніжинського районного суду.

Крім того, з початку лютого інспектори зафіксували 13 випадків порушення заборони лову водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Тому Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує громадянам, що з 1 листопада 2018 року до нерестового періоду діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. Чернігівським рибоохоронним патрулем розроблена інтерактивна карта зимувальних ям. Ознайомитись з нею можна тут.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блесніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Закликаємо громадян бути відповідальними, дотримуватись встановленої заборони та  правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57.


Автор: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля
Коментарів ще немає