П'ятниця, 26 квітня 2024, 21:15
Повна версія сайту
;

У Чернігові здорожчає холодна вода

08:44 15.02.2019    Коментарі  
 

На 2 гривні 20 копійок здорожчає холодна вода в Чернігові. Сектор Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в області провів відкрите обговорення тарифу. Воно пройшло у приміщенні «Чернігівводоканалу».

Зросте тариф на централізоване водопостачання та водовідведення  майже на 12 % - з 18 гривень 62 копійок до 20 гривень 82 копійок. Серед присутніх  на обговоренні - працівники підприємства та заступник міського голови Андрій Черненко. Завідувач сектору НКРЕКП Олександр Тимошенко каже, обговорення анонсували на сайтах Нацкомісії, «Чернігівводоканалу» та на його сторінці у Фейсбуці. Йому передував розгляд Нацкомісією проекту цього тарифу, розробленого на початку минулого року – тоді ж, (25 січня 2018) пройшло перше в обговорення у Чернігові.

«18 року підприємство надало на розгляд Нацкомісії відповідні розрахункові матеріали. І 29. 01.19 на засідання НКРЕКП були схвалені дані проекти постанов. Проекти постанов, матеріали, що обґрунтовують їх прийняття, оприлюднено на офіційному веб-сайті регулятора з метою одержання зауважень та пропозицій до 12.02.19 року. Станом на 12 лютого зауважень та пропозицій не надходило.»

Андрій Черненко, заступник Чернігівського міського голови: «Це не добре для споживачів, але ми заручники обставини – зростає мінімальна зарплата, електроенергія. Тому підняття цього тарифу приблизно в цих рамках і відбувається.»

Чверть витрат у структурі тарифу – це обслуговування кредиту Світового банку

Сергій Малявко, начальник  КП «Чернігівводоканал»: «Загальна сума кредиту становила 23 мільйони доларів, станом на сьогодні ми винні близько 15,5 мільйонів доларів. Був направлений на заміну насосного обладнання на насосних станція водопроводу і каналізації. Це було виправдано. Бо ЧВК почав економити не електроенергії до 50% витрат. Ми б ці витрати побачили не в кредиті, а в електроенергії. І кредит був би таким чи ще вищим.»

Коли почне діяти  новий тариф, Сергій Малявко каже, поки не знає – мав би з 1 січня цього року. Поки тривають процедурні питання.

«Якщо нацкомісія прийме цей тариф, треба щоб він був опублікований. Якщо в УК терміново опублікують, то цей тариф буде терміново уже оприлюднений нами. Може пройти місяць, може два».

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає