Четвер, 28 березня 2024, 20:44
Повна версія сайту
;

Виконком погодив переможців конкурсу на призначення управителя багатоквартирних будинків у Чернігові

11:56 15.02.2019    Коментарі  
 

Сьогодні, 15 лютого, виконавчий комітет Чернігівської міської ради прийняв рішення про призначення управителів багатоквартирних будинків у Чернігові.

Як вже повідомлялося, цього тижня відбувся конкурс на призначення управителя багатоквартирного будинку. За його результатами переможцями оголошені комунальні підприємства «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-10», «ЖЕК-13», а також ТОВ «Майас Сілтумс». Ці підприємства й надалі продовжуватимуть обслуговувати свої будинки. Оголошення про проведення конкурсу було оприлюднене на офіційному сайті міської ради та в газеті "Чернігівські новини: Сім днів" (№1 від 3 січня 2019 року).

До переліку увійшли житлові багатоповерхові будинки, де не створені ОСББ та з якими не укладено договорів з іншими управляючими компаніями. А саме: 

За словами начальника управління ЖКГ міської ради Ярослава Куца, загальна кількість будинків по обслуговуючим підприємствам не змінилася. Хоча в конкурсі їх було дещо менше, у зв’язку з тим, що частина будинків, які обслуговують комунальні підприємства міста, самостійно визначилися з управителем або створили ОСББ. Ці будинки й надалі будуть обслуговуватися комунальними підприємствами.

Ярослав Куц також повідомив, що на сьогодні у місті створені 180 ОСББ, які в основному обслуговуються самостійно.

Відповідно до прийнятого сьогодні рішення управління житлово-комунального господарства міської ради протягом наступних п’яти днів укладатиме договори із компаніями-управителями про надання відповідної послуги. Договір укладатиметься окремо на кожний багатоквартирний будинок строком на один рік. Якщо жителі виявлять бажання обрати іншу компанію-управителя або створити ОСББ, вони можуть зробити це у будь-який час. Це передбачено Законом України «Про особливості здійснення права власності співвласниками у багатоквартирному будинку».

Крім того, договір про надання послуги за кожним багатоквартирним будинком від імені співвласників багатоквартирного будинку підписуватиме уповноважена особа виконавчого органу місцевої ради - начальник управління ЖКГ міської ради.

Важливо, що на конкурс підприємства виходили вже з готовими тарифами. Після укладення договору, якщо підприємство через деякий час захоче підняти тариф, то має це обговорювати вже із самими мешканцями.

Оголошення з інформацією про управителя, з яким укладено договір про надання послуги, розміщуватиметься на інформаційних стендах під’їздів біля кожного конкретного будинку. В оголошенні буде вся необхідна інформація - прізвище, ім’я, по батькові управителя, його контактні телефони, номер та дата укладання договору, ціна послуги. Також ця інформація буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Чернігівської міської ради в рубриці "Актуально".


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає