П'ятниця, 29 березня 2024, 04:13
Повна версія сайту
;

У міськраді розглянули пропозиції по пасажирському транспортному сполученню у Чернігові

15:55 15.02.2019    Коментарі  
 

Нові пропозиції по пасажирському транспортному сполученню у Чернігові розглядали на засіданні Координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення Чернігова сьогодні, 15 лютого.

За пропозицією КП «Міській Палац культури ім. В. Радченка» проведуть експеримент на тролейбусному маршруті №7-а «Вокзал – вул. Пухова». Рухаючись у напрямку до залізничного вокзалу, тролейбуси цього маршруту повертатимуть праворуч по проспекту Миру, далі по вул. Мазепи. Це робитиметься для зручності тих, хто хоче добиратись до міського Палацу прямим тролейбусним маршрутом.

Присутній на засіданні начальник КП «ЧТУ» Дмитро Лавренюк погодився провести цей експеримент протягом місяця.

Новий автобусний маршрут буде для жителів вулиць Попова та Дніпровська. Для цього за пропозицією депутата міської ради Романа Старікова запустять автобусне сполучення від вул. Ціолковського до готелю Україна.

До мене як до депутата звернулись мешканці району Цегляного заводу та вулиці Дніпровська. Їм складно добиратись до центру міста. Більш того: через перекриття пішохідного руху через територію залізничного депо батьки взагалі не могли відвести дітей до дитсадків. Жителі нарікають і на те, що автобуси на маршруті №25 переповнені у час пік. Тому я запропонував Управлінню транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради запровадити новий додатковий автобусний маршрут, - прокоментував Роман Старіков.

Відтак, найближчим часом Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради проведе конкурс на цей маршрут.

За рішенням Координаційної ради зміни торкнуться ще трьох сезонних автобусних маршрутів загального користування.

Так, маршрут автобусу № 22-а «Вул. Захисників України – Дачі (Рівнопілля), що прямує через вул. Кільцеву, скасують, оскільки немає перевізника. Відповідний конкурс проведений у червні 2018 року, але бажаючих претендентів на нього не було.

Натомість буде запропоновано коротший маршрут – 22-с «ЗАЗ – Дачі (Рівнопілля)».

Також, замість автобусного маршруту № 36 «Епіцентр – Дачі (Жавинка)», буде 36-с «КСК – Дачі (Жавинка)».

Для зручності мешканців міста, які прямуватимуть до пляжу «Золотий берег», автобусний маршрут №15 «Забарівка – вул. Савчука» подовжать. Автобуси від вулиці Савчука їхатимуть до вулиці Берегова. Цей маршрут працюватиме у весняно-літні місяці, коли на пляж їхатимуть багато містян.

А от автобусний маршрут № 29 «ЗАЗ – Подусівка» закрили, оскільки він вже 2 роки не функціонує. Жоден із перевізників не виявив бажання його обслуговувати.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає