Середа, 24 квітня 2024, 20:21
Повна версія сайту
;

Фірма, що отримала в оренду КП «Ліки України», пов’язана з Кулічем, Атрошенком і Дубілем

09:19 19.02.2019    Коментарі  
 

Навесні минулого року начальник управління комунального майна Чернігівської обласної ради Андрій Бунін отримав одноосібне право розпоряджатися коммайном Чернігівщини.

Після цього, у жовтні минулого року він видав указ про передачу в оренду комунального підприємства «Ліки України, яке оцінюють більш ніж у 140 мільйонів гривень.

У лютому 2019 року з’являється Договір оренди №224 цілісного майнового комплексу даного комунального підприємства. Згідно з цим договором, Андрій Бунін віддає весь майновий комплекс КП новоствореній фірмі ТОВ «Ліки України».

Кому належить ТОВ «Ліки України»?

Як пише видання Чeline, за даними аналітичної системи «YouControl», до переліку засновників ТОВ «Ліки України» (ЄДРПОУ 42502360) увійшли представники трудового колективу (58 % власності, 101 людина), дві приватні фірми ПП «ОССО» (10,5%) і ТОВ «СКАЙ-ЛАБ» (21%), і офшорна фірма «ФРІЛАЙН ІНВЕСТМЕНТ ЛТД» (10,5%).

Директор ТОВ «Ліки України» Ігор Назаренко (з числа трудового колективу) має аж 13,2% власності в новоспеченій фірмі. Окрім того, він також є діючим керівником КП «Ліки України».

За даними аналітичної системи «YouControl», Ігор Назаренко – бізнес-партнер екс-голови ОДА Валерія Куліча та мера Чернігова Владислава Атрошенка. Всі вони разом є кінцевими бенефіціарними власниками сільськогосподарського підприємства «Нива-Плюс», що в Ічнянському районі.

Ще одним членом трудового колективу є Лариса Степанівна Мартиненко, яка в ТОВ «Ліки України» отримала аж 5 % власності. Вона є діючою заступницею директора комунального підприємства «Ліки України» обласної ради, тобто – заступниця вище згаданого Ігоря Назаренка .  

Також цікаво, що ПП «ОССО» (входить до переліку засновників ТОВ «Ліки України») кілька років тому було причетне до фінансових махінацій на теренах Чернігівщини. 

Офшорна фірма «ФРІЛАЙН ІНВЕСТМЕНТ ЛТД», що фігурує серед засновників ТОВ «Ліки України» отримала 10,5% власності. Ця фірма також є засновником ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЕГРІТЕК». А за даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ЕГРІТЕК» входить до бізнесової групи «ЄВРОПА».

Як відомо, бізнес-групу "Європа" пов'язують із народним депутатом від "Батьківщини" Валерієм Дубілем.

Як раніше повідомляв ПіК, дві депутатські фракції обласної ради "Наш край" та "Аграрна партія" відкликали свої голоси.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає