Середа, 17 квітня 2024, 00:51
Повна версія сайту
;

Дорогу Київ-Чернігів-Нові Яриловичі продовжують ремонтувати

16:13 25.02.2019    Коментарі  
 

З настанням сприятливих погодних умов продовжуються роботи з ліквідації аварійної ямковості. У першу чергу, основна увага головним магістралям області. Це дороги міжнародного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі та М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ. За більш холодних погодних умов дорожники працюють із холодним асфальтобетоном або ж методом просочення. Сьогодні, 25 лютого, плюсова температура дозволяє проводити аварійні роботи з гарячою асфальтобетонною сумішшю. Бригади працюють в Козелецькому районі на автомобільній дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Фото - виконання робіт з аварійного ремонту у населеному пункті Сираї. Рухається бригада в сторону Єркова.

Також бригади дорожників можна побачити і поблизу Лемешів.

У післязимовий період ямковість інтенсивно утворюється на дорожньому покритті внаслідок частих коливань температури повітря та перезволоження дорожнього полотна, а також внаслідок недотримання водіями вантажівок вагових норм перевезень. Вибоїни виникають на ділянках, які експлуатуються понаднормово і тривалий час "не бачили" ремонтів, у зв'язку із обмеженим фінансуванням дорожньої галузі. З початку цього року ямковості зафіксовано близько 65 тисяч квадратів. Цифра не остаточна, нові руйнації продовжують виникати. Наразі аварійні роботи виконуються "точково", перш за все, на найбільш вражених у післязимовий період ділянках для забезпечення безпеки дорожнього руху. Це вимушений крок для усунення пошкоджень на проїзній частині для безпеки дорожнього руху. Це покращує умови проїзду, а також уповільнює стрімке руйнування дорожнього покриття на автошляхах у післязимовий період. З приходом справжньої весни та стабільної плюсової температури повітря буде розпочато масову ліквідацію ямковості гарячою асфальтобетонною сумішшю та пневмо-струменевим методом. Вже у квітні планується розпочати виконання робіт з поточного середнього та капітального ремонтів. 

Шановні водії, будьте уважні та обережні проїжджаючи ділянки, де працюють бригади дорожників. Звертайте увагу також на дорожні знаки, що попереджають про ямковість або нерівну дорогу. Обирайте безпечну дистанцію та швидкість руху.



Автор: Прес-служба САД у Чернігівській області
Коментарів ще немає