Субота, 27 квітня 2024, 04:32
Повна версія сайту
;

В абонентському відділі «Енери» вишикувалися черги: люди не можуть розібратися в платіжках

08:35 27.02.2019    Коментарі  
 

В компанії «Енера» в Чернігові зібралась черга з клієнтів. Одні кажуть, що не можуть розібратися в платіжках, інші прийшли дізнатися, коли з рахунків попереднього постачальника, «Обленерго», перерахують переплати та пільги. Як розібратися у нових платіжках, чому в них не відображені субсидії та пільги та коли людям на рахунки надійдуть переплати за електроенергію, журналістам UA: Чернігів розповів директор «Енери» Роман Гамениця.

10-та ранку, у компанії «Енера» в Чернігові – черга.

Надія, чернігівка: «Скільки заплатити за світло? «До сплати» - немає. І тут написано «ще в обробці». А сума до сплати яка? Я отримую субсидію, мені 120 кіловат дають субсидії. Я їх не випалюю. Субсидії 44, а платити «рекомендований платіж» - 95.98. Як це так розуміти? Вони придумали якусь алгебру, для нас неможливо розібратися.»

Директор «Енери» Роман Гамениця каже, що платити треба суму, яка вказана у рядку «До сплати». Чи платити «Рекомендований платіж» кожен має вирішувати сам.

 «До сплати» - це найголовніший рядок, за яким треба сплачувати дану квитанцію. Ми в енергоринок платимо попередню плату за електричну енергію, яку побутовий споживач використовує протягом місяця-півтора і є певний розрив. Для того, щоб покрити дані затрати, звісно, надаємо рекомендовані платежі, отримати кошти.

Якщо споживач сплатив рекомендований платіж, за наступний місяць йому буде зараховуватися, як переплата за використану електричну енергію.тСпоживач може на свій розсуд сплачувати чи не сплачувати.»

Микола Шеховцов, чернігівець: «Обленерго» заборгувало нам гроші, 400 гривень. Я подивився на квитанцію з нової компанії і не переведено нічого. Ми постійно платили наперед, бо ми вже люди похилого віку, гроші економимо. Краще, як кажуть, заплатити і не бути нікому винним.»

Щоб переплату з рахунків «Чернігівобленерго» перерахували на рахунки «Енери», треба написати заяву і відправити її до «Чернігівобленерго», або написати заяву в «Енері».

«У березні в рахунках буде відображатися ця переплата в квитанціях «Енери-Чернігів». Ті, хто ще не написав заяву, заяву можна написати у довільній формі. Зразок заяви є на сайті «Чернігівобленерго». Треба вказати правильний особовий рахунок споживача, прізвище, ім’я і адресу, за яким особовим рахунком налічується дана переплата. Наступного місяця буде повернення даних коштів і відображення в рахунках.»

Володимир Сергієнко, чернігівець: «Я користуюсь пільгою, тут пільги нема.»

Пільги та субсидії у платіжках не відображені через проблеми з програмним забезпеченням, каже Роман Гамениця.

«Якщо споживач бачить, що пільга чи субсидія «0», а вона фактично є, то вона відмінусувалася від загальної суми спожитої електроенергії. Математично воно віднялося від обсягів спожитої електроенергії, а фізично вона не відобразилась в цьому рахунку.

Нікого у січні-березні відключати не будемо, бо є наші недоліки в роботі. Усі шероховатості, які виникають під час роботи, які виникли у цьому місяці, ми у березні відпрацюємо.»

Відео UA: Чернігів


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає