П'ятниця, 29 березня 2024, 11:03
Повна версія сайту
;

Як розпізнати телефонних шахраїв

10:47 05.03.2019    Коментарі  
 

Щоб не віддати зловмисникам свої заощадження, не приймайте поспішних рішень - віддати все заради уявного порятунку дитини. Скоріше за все, вас дурять. Поліція радить як вберегти гроші та нерви.

До поліції продовжують надходити заяви постраждалих від шахрайських оборудок громадян. З початку року зловмисники видурили у жителів області майже 300 тисяч гривень.

Шахраї навіть не заморочуються придумувати якісь нові сценарії обману. Дотепер успішно працює схема про «допомогу» родичам, які нібито ускочили в халепу і для їх порятунку потрібні кошти.

Ставка робиться на ефект несподіванки та психологічний тиск. Далі аферисти приголомшують фразою: «ваш родич потрапив у «некрасиву» історію і зараз в поліції». Потім  жертві пропонують вирішити питання за суму в розмірі «а скільки є?» 

Якщо ви отримали такий дзвінок, перервіть розмову і передзвоніть тому, хто нібито потрапив у халепу. Коли телефон відключений, намагайтеся зв’язатися з родичами і друзями для уточнення інформації. Не зайвим буде уточнити інформацію у медиків та повідомити поліцію. Не втрачайте голову і будьте пильні.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає