Субота, 20 квітня 2024, 00:42
Повна версія сайту
;

Вчителька Смяцької школи готує позов до суду: вважає - її незаконно звільнили з роботи

15:25 07.03.2019    Коментарі  
 

Вчителька Смяцької школи Новгород-Сіверського району Оксана Коротка готує позов до суду. Вважає - її незаконно звільнили з роботи. Директор школи Тимофій Ковальчук каже, зробили це за порушення трудової дисципліни. Звільнена вчителька -   мати трьох дітей з інвалідністю. Двоє дітей - повнолітні, найменший син навчається в цій же школі. Оксана Коротка у школі працювала вчителем-асистентом своєї дитини, вела корекційні заняття і викладала кілька годин української мови та літератури. Конфлікт триває більше року - відтоді як Оксана Коротка після закриття школи в рідному селі влаштувалась на роботу в Смяцьку . Окрім нарікань на виконання трудових обов’язків, є скарги від батьків інших учнів на агресивну поведінку її дитини. Жінка пояснює все захворюванням сина і сама скаржиться на керівництво школи в різні інстанції.

Вчителька зі Смяцької школи Оксана Коротка збирає документи, щоб позиватися до суду на керівництво школи. Її звільнили за порушення трудової дисципліни. Каже - неправомірно.  

«Я не згодна зі ставленням до мене. Я тільки-но завершила навчання, отримала дві магістратури, у мене, взагалі, 4 педагогічні освіти.

Трудова дисципліна поглядала в чому: в тому що я на розсуд стану здоров’я дитини змінювала корекційні заняття, лише корекційні заняття.»

Син Оксани Короткої Марк має інвалідність і навчається в інклюзивному класі цієї ж школи.

«Ось дитина моя погано себе почувала, судорога ніжку брала, психологічно не налаштований був. І ми з четвертого уроку перенесли заняття на сьомий урок. За це від дав мені догану одну. Другу догану він написав після того, як з двох маршрутів працював один автобус, і нас раніше відправили додому. Я маю супроводжувати свою дитину в автобусі. Директор про це знав, був повідомлений, а зранку сказав: пишіть пояснювальну, чому Ви не провели гурток. Але гурток я провела наступного дня.»

Директор школи Тимофій Ковальчук називає такі причини звільнення вчительки.

« Вона поїхала на сесію, і коли ми кинулися дивитися журнали, жодне заняття не було проведене – не було записане. Почали з’ясовувати у дітей проводилися ці заняття чи не проводилися - і діти казали, що ці заняття не проводилися.

Вона поскаржилася інспектору з праці  Карабан Оксані Григорівні. Під час перевірки Оксаною Григорівною щодо достовірності цих доган, вона підтвердила, що догани винесені правомірно.»

Оксана Карабан, інспектор Управління Держпраці в Чернігівській області

«При проведенні інспекційного відвідування досліджувалася тільки процедура винесення догани, тобто службова записка, наказ на дисциплінарне стягнення, потім пояснення. І нами не було встановлено порушень трудового законодавства в частині винесення дисциплінарного стягнення зі сторони роботодавця.»

Директор школи каже, випадки порушення трудової дисципліни вчителькою траплялися неодноразово.

«Це велика кількість підстав дуже-дуже. Я навіть не можу всі перерахувати, бо це велика кількість починаючи з пропуску уроків, починаючи з перенесення самовільного уроків, які ми не знаємо відчитувались чи ні, з прогулів.

Вони всі зазначені. У мене є пояснювальні, якщо вона відмовлялася писати пояснювальну, значить складалися акти та доповідні.»

Як сказав батько одного із школярів Ігор Шульга, є нарікання на агресивну поведінку сина вчительки. 

«Від початку навчального року він тричі побив мою доньку. Двічі викликав міліцію. Штовхнув - головою об асфальт вдарилась, потім ногою в живіт, потім по голові бив.»

Валентина Макарець, вчителька Марка Короткого: «За цією партою у нас навчається у нас Короткий Марк. Ця дитина з особливими потребами. Він уже навчається у нас другий рік.

На уроці намагається бути таким, як і всі дітки, працює на уроці, за обмеженою програмою, але виконує завдання. На поведінці ця дитина може бути непередбачуваною.»

Оксана Коротка пояснює поведінку сина його захворюванням і каже, залишившись без роботи,  не має за що купувати ліки для дитини.

«Це препарат, нам допомагає утримувати кальцій в організмі. На сьогоднішній день одна упаковка 1012грн., а нам на місяць їх потрібно дві. І так само ж «Кальцій Д3 нікомед форте» - теж потрібно дві. Це такі основні препарати.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає