Четвер, 28 березня 2024, 12:55
Повна версія сайту
;

Туристичний сезон у Чернігові: підсумки минулого року й початок нового

13:57 12.03.2019    Коментарі  
 

Відкриття туристичного сезону в Чернігові цього року відбудеться 30 квітня. Про це публічно повідомив сьогодні в ході свого звіту на міській розширеній нараді в мерії керівник міського управління культури та туризму Олександр Шевчук. Він не розкривав усіх пунктів програми на цей день, але сказав, що саме до 30 квітня приурочене офіційне відкриття в Чернігові Туристично-інформаційного центру. Також, зокрема, на цей день у Чернігові заплановане відкриття великого туристичного форуму.

Туристичний сезон минулого року в нашому місті відзначився багатьма загальноміськими культурно-розважальними подіями. Серед них – не тільки «Чернігів-фест» та  масове святкування на День міста,а й, наприклад, Перша книжкова толока (14 жовтня), на яку до Чернігова завітали 52 письменники з усієї України.

Атмосфера казки панувала в Місті Легенд з 19 грудня по 13 січня 2019 року. У 2018 році був змінений формат новорічно-різдвних святкувань, розширена розважальна програма, створене нове обличчя етнофестивалю «Де коза ходить, там жито родить». У рамках роботи казкового містечка вперше проведено «Глітвейн party», а також конкурс на визначення кращої ресторації. Переможець отримав дипломом «Чернігів рекомендує». Також була здійснена апробація подажу їжі в екопосуді «Чебокс». Протягом усіх вихідних та святкових днів відбувалися концернті виступи на головній сцені міста, а на дитячій локації Красної площі розважали дітей аніматори. Родзинкою свят стала робота «резиденції Дідуся», облаштована на базі приміщення туристично-інформаційного центру.

Також у турсезон-2018 міським управлінням культури та туризму ініційований культурно-просвітницький проект «ChAC», який проходив по вихідних у сквері Хмельницького, наповнюючи цей простір різноманітними можливостями для  цікавого і приємного відпочинку людей різного віку. Цей проект - апробаціянового підходу до змістовного наповнення відпочинку містян та гостей міста.

Загалом у 2018 році управлінням проведений 61 захід. 

 У вересні 2018 року прийнята «Програма розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2019-2021 роки». У ній визначена місія Чернігова – реалізація потенціалу міста як провідного північного туристичного центру шляхом об’єднання зусиль учасників туристичного кластеру, вдосконалення туристичного продукту та загальної інфраструктури для задоволення цільових туристичних ринків і сегментів.

У 2018 році Чернігів туристичний був представлений у таких містах, як Київ, Вінниця, Кам’янець-Подільський, Запоріжжя. Зокрема, на туристичному форумі в Запоріжжі був підписаний Меморандум про співпрацю чернігівського ТІЦ з дванадцятю кращими ТІЦ України.

У вересні було презентовано результати аналізу ринку в’їзних туристів, який досліджувався на замовлення управління співробітниками кафедри маркетингу Чернігівського національного технологічного університету.  96,5 % опитаних виявили бажання ще раз відвідати Чернігів, а серед позитивних вражень назвали: виконання обіцянок мером, відремонтовані сквери, охайність та чистоту міста, гостинність жителів, архітектуру Чернігова.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає