Субота, 20 квітня 2024, 00:00
Повна версія сайту
;

Скільки, після початку монетизації, платити за комунальні послуги, якщо є раніше накопичена субсидія?

09:00 13.03.2019    Коментарі 1  
 

Платити за спожиті газ, електроенергію або воду треба повністю, не зважаючи на переплату по субсидії, яка накопичилась до початку її монетизації. Про це сказала начальниця Новгород-Сіверського управління праці та соцзахисту населення Світлана Чуванова. З березня люди отримують  субсидію грошима. Їх мають витрачати на стовідсоткову оплату комунальних платіжок.

Жителька Новгорода-Сіверського Марія Рубан отримала лютневі платіжки за газопостачання та електроенергію.  Загалом у  обох квитанціях переплата за комуналку майже 1400 гривень.

«У мене за світло переплати 600 гривень, за газ більше ніж 700 гривень. Я не розумію – що мені зараз оплачувати? Чи мені повну вартість платити? Пішла у міську службу газопостачання, мені сказали – розбирайтеся в області. Пішла в Новгород-Сіверський рем, там також кажуть – телефонуйте до Чернігова. В Чернігів телефоную – туди неможливо додзвонитися.»

За спожитий у лютому газ, електроенергію та воду отримувачі субсидій у березні мають заплатити всю суму, вказану в платіжках. До кінця опалювального сезону  за комунальні послуги потрібно розраховуватись стовідсотково, навіть якщо є переплата за попередній період. Про це сказала каже начальниця управління праці та соцзахисту населення Новгород-Сіверської міської ради Світлана Чуванова. По закінченню опалювального сезону переплати перерахують.  

«Що робити тим людям, у яких на сьогоднішній день є кошти? Якщо це кошти, які люди сплатили самі грошами, то вони їх можуть використати, але якщо це державні кошти субсидії опалювального сезону зекономлені, то вони мають бути повернуті організацією у травні до бюджету.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Гость 2019-03-14 22:07:08

Владельцы неиспользованной субсидии имеют право платить меньше в платежках за февраль и март. Об этом сообщает пресс-служба Минсоцполитики. "Если по состоянию на март на счетах у субсидиантов у поставщиков коммунальных услуг имеются неиспользованные субсидии, так называемая переплата, граждане имеют право платить меньше - ровно на сумму неиспользованной государственной помощи", - говорится в сообщении.