Вівторок, 16 квітня 2024, 16:56
Повна версія сайту
;

У Чернігові бійцям вручили посмертні нагороди та документи на землю

08:52 15.03.2019    Коментарі  
 

В Чернігові до Дня українського добровольця вручили посмертні нагороди 5 бійцям, які загинули у зоні бойових дій на сході України. Це Андрій Богуш, Олег Куслій, Дмитро Терновий, Роман Лось та Ігор Медведь.

Відзнаки Президента «За участь в антитерористичній  операції» отримували на сцені обласного філармонійного центру родини загиблих бійців.

Від інтерв’ю родини загиблих бійців відмовились. Також тут таки сьогодні 57 учасників бойових дій отримали документи на земельні ділянки в Прилуцькому районі. Вручити їх приїхав  виконувач обов’язків голови Держгеокадастру Олександр Колотілін. Як він сказав, від 2014 року підрозділи  Держгеокадастру в Чернігівській області отримали від учасників бойових дій 13 тисяч заяв на отримання землі. По 10 тисячам надали дозволи на розроблення документації, 6 тисяч ділянок передали у користування.

«Всі бажаючі можуть отримати землю на умовах безкоштовної приватизації – як це визначено в Земельному кодексі України -  або 2 гектари для ведення особистого селянського господарства, або 12 соток для ведення садівництва, або під індивідуальне дачне будівництво, або для житлового, але житлове це в межах населеного пункту. Всі наші відділи, навіть в районах, мають доручення щодо окремого, першочергового розгляду саме від учасників АТО, тому звертатись можна і до головного управління в області, і до районних відділів Держгеокадастру. У нас на сайтах головних управлінь є атласи зарезервованих ділянок для учасників АТО, а бо ж вони вибирають іншу ділянку і звертаються з заявою на цю земельну ділянку. Бувають такі ситуації, коли люди звертаються на ділянки, які перебувають в оренді або в постійному користуванні державних підприємств, тоді ми їм роз’яснюємо їм, що необхідно підібрати іншу ділянку чи допомагаємо підібрати», - сказав Олександр Колотілін.

Серед тих, хто отримав земельну ділянку – Олександр Фесак із села Заїзд Прилуцького району. На Схід він потрапив у складі 1-ї танкової бригади в 2014.

«Це було 19 березня. Після доби я приїхав додому, заглянув у поштову скриньку, а там повістка. Сказав усім, що я їду на збори. Але прекрасно собі розумів, що це ніякі не збори. І потрапив у першу танкову бригаду.+ Ми кожен день не знали, куди потрапимо. Ешелон – і в зону АТО. Я в 15 році демобілізувався, а получив оце тільки в 19. Приблизно я розумію, де. Але потім ми кадастровому номеру подивлюсь, де вона саме знаходиться.   Без брехні, чесно – буду здавати в оренду. Землеробство – трошки я не в курсі цього діла», - сказав Олександр Фесак.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає