П'ятниця, 19 квітня 2024, 17:24
Повна версія сайту
;

В області триває Тиждень Відкритого Уряду

08:44 18.03.2019    Коментарі  
 

Цього тижня в Україні, в тому числі й на Чернігівщині, проходить Тиждень Відкритого Уряду.

Як налагоджена взаємодія між представниками органів влади та громадськості, говорили 15 березня у Чернігові.

Партнерство «Відкритий Уряд»: що це?

Партнерство «Відкритий Уряд» — багатостороння міжнародна ініціатива, що покликана об'єднати зусилля урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. Ініціатива започаткована у вересні 2011 року керівниками 9 організацій громадянського суспільства та 8 урядів (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни,  Південно-Африканська Республіка, Великобританія та США).

Сьогодні до впровадження Ініціативи «Відкритий Уряд» приєдналися вже понад 70 країн. Україна — у 2012 році. За цей час реалізовано низку ініціатив у сфері забезпечення відкритого та прозорого врядування (електронні послуги, відкриті дані, доступні державні реєстри, стажування молоді в органах виконавчої влади тощо).

Чернігівщина теж не стоїть осторонь. Інформаційні системи та новітні технології впроваджуються чи не в кожній сфері життєдіяльності. Зокрема, покращилася якість надання адміністративних послуг, у тому числі у сфері державної реєстрації нерухомості, бізнесу та актів цивільного стану. Задля цього створюються нові ЦНАПи та модернізуються існуючі. Активно впроваджуються електронні медичні сервіси.

Детально про реальні зміни розповіли представники юстиції та профільних структурних підрозділів ОДА.

Крім того, під час заходу юрист ГО «МАРТ» Дмитро Науменко презентував План дій із впровадження Ініціативи «Партнерство ”Відкритий уряд”» у 2018-2020 роках.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає