П'ятниця, 19 квітня 2024, 21:10
Повна версія сайту
;

У Чернігові стартував міжнародний фестиваль класичної музики

16:11 18.03.2019    Коментарі  
 
У Чернігові відкрився ХІХ міжнародний фестиваль класичної музики "Сіверські музичні вечори", програма якого включає сім концертів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, у перший фестивальний вечір, з нашим оркестром "Філармонія" грають скрипалька зі Сполучених Штатів Америки Соломія Івахів та віолончеліст із Нідерландів Йоахім Ейландер. Разом ми виконаємо Концерт для скрипки та віолончелі з оркестром ля мінор Йоганнеса Брамса", - оголосив на відкритті художній керівник фестивалю і головний диригент академічного симфонічного оркестру "Філармонія" Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

За його словами, уродженка Львова Соломія Івахів нині викладає в музичних навчальних закладах США і є арт-директором Серії МАТІ Українського Інституту Америки. Гастролює по всьому світу: США, Японія, Китай, Туреччина, Словаччина тощо.

Йоахім Ейландер - професор Нідерландської академії струнного квартету Амстердамської консерваторії. Гастрольна географія віолончеліста також вражає: США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Словенія, Швейцарія.

У другому відділенні музичного вечора прозвучала Симфонія №1 "З моєї Батьківщини" Сергія Борткевича. Презентуючи твір, Сукач зазначив, що для оркестру "Філармонія" він є знаковим. Адже 17 років тому саме тут, на чернігівській сцені, ця симфонія прозвучала вперше після 50 років забуття.

Вдячна за прекрасний вечір публіка аплодувала музикантам стоячи.

У наступних концертах "Сіверських музичних вечорів" виступатимуть митці з Китаю, Росії та України. У їх виконанні звучатимуть твори Гайдна, Шостаковича, Шнітке, Моцарта, Шумана та інших видатних композиторів.

Фестиваль класичної музики в Чернігові відкрився в неділю, 17 березня, і триватиме до 31-го числа. Проходить він традиційно в Чернігівському філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає