Середа, 24 квітня 2024, 08:11
Повна версія сайту
;

Кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко побував у Чернігові

08:16 19.03.2019    Коментарі 1  
 

Кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко побував у Чернігові. За його словами, із виборцями не зустрічався -  приїхав, щоб поспілкуватися з журналістами. Як це було, бачила Анастасія Лоза.

Одинадцята тридцять 18-го березня. У двір прес-центру, де за 20 хвилин має відбутися зустріч кандидата в Президенти Анатолія Гриценка з журналістами, патрульні не пропускають машини. Пізніше прес-офіцер управління патрульної поліції  Вітай Копистко пояснив це так.

«Вибухотехнічна служба проводила перевірку двору та приміщення… тому працівники поліції тимчасово обмежили доступ громадян. Як тільки надійшла інформація. Що територія чиста… одразу прохід і проїзд був повністю звільнений.»

До зали Анатолій Гриценко заходить об 11:50. Присутні – виключно журналісти. На питання, чи зустрінеться в Чернігові із виборцями, відповідає…

«Сьогодні зустріч не планується. Тому що сьогодні ввечері ще «Свобода слова» та кілька важливих зустрічей у Києві. Я сьогодні працюю тільки з пресою.»

Анатолію Гриценку 61 рік. Одружений. Має чотирьох дітей. За освітою він військовий інженер-електрик. Має кандидатський ступінь  з технічних наук. Два роки -  з 2005 до 2007 -  був Міністром оборони України. Двічі проходив до Верховної Ради - за списками блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» та партії «Батьківщина». Двічі балотувався на пост  Президента України -  у 2010 та 2014 роках. Втретє його кандидатуру висунула 11 січня 2019 року партія «Громадянська позиція».

Згідно з декларацією кандидата за 2017 рік, Анатолій Гриценко нерухомості не має. Його дружина Юлія Мостова володіє двома земельними ділянками у Київській області загальною площею близько 82-х соток. Має садовий будинок в Київській області та 4 квартири в столиці. За 2017 Гриценко отримав понад 139 тисяч гривень пенсії, заробив більше 14 тисяч гривень викладачем у Києво-Могилянській академії, а також отримав понад 179 тисяч гривень дивідендів з вкладів у банках. На банківських рахунках має більше 134 тисяч доларів, ще 156 тисяч доларів тримає готівкою.

В разі перемоги Анатолій Гриценко обіцяє, серед іншого, внести закон про імпічмент, повернути окупований Донбас та Крим.

«Щоб не гинули наші військові та цивільні. Тому я беру зобов’язання докласти максимально зусиль, щоб повернути нині окупований Донбас.

В армії не буде призову. Не буде обов’язкового призову. Він буде скасований. Буде добровільна контрактна армія.»

Володимир Андрійченко, керівник обласного осередку ГО «Комітет виборців України»: «Стосовно програми Гриценка вона традиційно страждає популізмом, хоча і містить досить прагматичні речі. На цьому фоні Гриценко відрізняється від інших кандидатів. Зокрема, в частині питань подолання корупції, завершення децентралізації.

Але в той же час є популістичні речі, такі, як зарплата 700 євро … Яким чином Президент може впливати на приватний бізнес,  лишається незрозумілим.

Тому що до виконавчої влади президент має мінімальне відношення. Президент може ініціювати законопроект про мінімальну зарплату. Але все одно рішення має приймати ВР, і надати мінімум – 226 голосів. 0146 Як нам відомо, у Гриценка немає свого представництва на даний момент у Верховній Раді, тому виникають питання щодо реабілітації багатьох пунктів його програми.»

Як виконуватиме свою обіцянку про збільшення середньої зарплатні до 700 (семиста) євро, сам Анатолій Гриценко пояснює так.

«Ми провели роботу із великими антикорупційними корпораціями та громадськими організаціями, і виявили, що 400 мільйонів не доходить в бюджет. Оці 400 мільйонів могли б зараз підняти зарплати бюджетникам, підняти пенсії. По-друге – стимули для виробництва, бо робочі місця створює підприємець.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Василь 2019-03-19 09:55:51

Достойних кандидатів на пост президента України на жаль немає.Люди втомились від ваших обіцянок та білМОРДІВ. Янукович мав судимість,але судимість була у Ляшко, Луценко, Тимошенко, батька Порошенко. То кому можна довіряти?