П'ятниця, 29 березня 2024, 11:53
Повна версія сайту
;

Розвиток малого та середнього бізнесу: що планує робити Чернігівщина?

10:59 19.03.2019    Коментарі  
 

Розвиток малого та середнього бізнесу як основи економічного піднесення області передбачений Планом перспективного розвитку Чернігівщини на 2019-2021 роки, який під час засідання Ради регіонального розвитку презентував голова облдержадміністрації Олександр Мисник. Участь у засіданні ради взяв Президент України Петро Порошенко. 

Для популяризації інвестиційного потенціалу регіону вже створено Інтерактивну інвестиційну карту області. Вона має стати джерелом корисної інформації для потенційних інвесторів та збільшити кількість позитивних рішень про реалізацію інвестиційних проектів саме тут.

Крім того, у Плані йдеться і про створення Хабу соціального партнерства як епіцентру співпраці малого і середнього бізнесу з молоддю на базі Обласного молодіжного центру та Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

У перспективі це має бути простір для підприємців та комунікативний майданчик для налагодження взаємодії бізнесу, влади, наукової спільноти та громадськості. В одному місці, крім Агенції регіонального розвитку, передбачається функціонування й інших інституцій підтримки бізнесу —Регіонального фонду підтримки підприємництва, бізнес-акселератора для підприємців-початківців, інноваційної лабораторії-майстерні.

Підтвердженням того, що в області зароджуються перспективні проекти, стала презентація на минулорічному інвестиційному форумі в Чернігові місцевою компанією Meredot інноваційного продукту — розумної розетки, яка не б’є струмом та керується через Wi-Fi. Це єдиний стартап з України, що потрапив до акселераційної програми MassChallenge Israel 2018.

Тож завдання влади, наголосив голова ОДА, сформувати в області такі умови, в яких стартапи не лише б виникали, а й зростали б до справжнього великого бізнесу, який би вже сам створював нові робочі місця.

Співпраця у цьому напрямку з ІТ-кластером також стане стимулом для розвитку ІТ-індустрії та перетворення Чернігівщини на територію з високим потенціалом для однієї з найбільш інноваційних сфер економіки.

– Малий та середній бізнес – головний ресурс розвитку економіки поліського регіону. Ми й надалі будемо підтримувати цей напрямок, створювати комфортні умови для підприємництва та інвестицій, – зазначив Олександр Мисник.

Загалом План перспективного розвитку Чернігівщини складається з п’яти основних пріоритетів:

  • агропромисловий сектор;
  • якість життя (освіта, медицина, дороги);
  • створення умов для малого та середнього бізнесу;
  • інновації;
  • туризм.

Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає