Середа, 24 квітня 2024, 06:51
Повна версія сайту
;

У Чернігові розроблятимуть детальний план забудови в районі Льотного училища

08:48 22.03.2019    Коментарі  
 

Питання про надання дозволу на розробку двох проектів Детальних планів територій в районі Льотного училища зняли з розгляду на сесії Чернігівської міськради. Це означає, що в силі залишиться минулорічне рішення, яким Детальний план розроблятимуть для всього мікрорайону. Як сказав начальник управління архітектури Сергій Калюжний, за цим документом відбуватиметься майбутня забудова мікрорайону. Як це буде, розкаже Анастасія Лоза.

Це – район довкола Льотного училища у Чернігові. На цій землі знаходиться «171 Ремонтний завод», Училище з посиленою військовою-фізичною підготовкою та Державний науково-дослідницький інститут випробувань і сертифікації озброєння.

Олександр Гашпар, чернігівець: «Дивитися на те, як колишній заклад, який випускав космонавтів, зараз перетворився на купи сміття, руїн новий будівельний майданчик. Це тут була, на місці, де знесено, солдатська казарма.

Зараз вирішили, що нам така база не потрібна, і вирішили просто звести житлові будинки. Перетворити військове містечко на новий мікрорайон міста.»

За сприятливих умов протягом наступних 3-7 років все це може перетвориться на новий житловий мікрорайон. Про це йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення міської ради щодо розробки детального плану цієї території. Його прийняли торік 21 серпня. Начальник міського управління архітектури Сергій Калюжний пояснює, Детальний план – це містобудівний документ, за яким відбуватиметься майбутня забудова цієї території.

«Детальним планом передбачається розрахунок можливої забудови у відсотках як житлової так і громадської забудови. Як дитячих садочків, шкіл, так і медичних установ. Тобто все, що потрібно, згідно ДБН, для насичення районна або кварталу, все це пропрацьовується і закладається в цьому детальному плані.

Там пропрацьовуються інженерні.. дорожньо-транспортна сітка, сітка мереж, прокладання мереж до тих або інших об’єктів. Детальні плани розробляються за діючими ДБНами. Тобто, щоб не було такої спекуляції, що він розробляється виключно під житлові будинки.»

План забудови розроблятимуть для території по обидва боки від так званої «бетонки» - між вулицями Стрілецької, Волковича, Кошового та Староказарменою. На це у цьогорічному бюджеті міста заклали півмільйона гривень.

«Ця територія активно забудовується як військовими так і міськими забудовниками. Враховуючи, що є наміри власників земельних ділянок, тих самих військових, і для того, щоб вона не відбувалась хаотично… міський голова поставив таку мету розробити детальний план на цю територію.»

Наскільки цей район перспективний для забудовників, та скільки може коштувати тут метр квадратний нерухомості, ми спитали у директора агентства нерухомості Олександр Панасюка.

Олександр Панасюк, директор агентства нерухомості «МКТ»: «Район для забудови нормальний, тому що там є і старий район з такими вже старенькими зеленими дворами, і панельні новобудови, які «Домобудівник» будував, більш сучасні. Тут питання стоїть ціни, і цей район, скоріше за усе, буде користуватися попитом, як більш економне житло.

По ціні ми можемо орієнтуватися на вартість економжитла – це приблизно 9-10 тисяч гривень на сьогоднішній день за квадратний метр.»

Після розробки Детальний план мають розглянути на містобудівній раді та обговорити на громадських слуханнях. До перспективи майбутньої забудови мікрорайону зараз місцеві жителі  ставляться так.

Євгеній Паляниця, житель вул. Єськова: «Не знаю, мені здається, тут і без того проблеми з транспортом. Вранці тут на 37-мий вже ніхто сісти не може.– Тобто інфраструктуру треба ще розбудовувати? – Звичайно. Треба в першу чергу про інфраструктуру думати,а  не про власні кишені.»

Віталій Савєльєв, житель вул. Льотної: «Ось я проходив по цій території. Вона уся в занедбаному стані. Треба ж комусь лад тут наводити. Це ж якщо там будинок будують, та ще кілька таких будинків зведуть. То це ж благоустрій, тут можна парки зробити для відпочинку. Я думаю, заперечувати народ не буде, який тут живе.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає