П'ятниця, 29 березня 2024, 14:12
Повна версія сайту
;

Чим володіє територіальна громада Чернігова? Перелік можна переглянути он-лайн

14:47 22.03.2019    Коментарі  
 

Станом на початок 2019 року в комунальній власності міста Чернігова  знаходиться 1513 об’єктів нерухомого майна; 1979 об’єктів житлового фонду з вбудованими нежилими приміщеннями; 849 транспортних засобів.

Це сумарна кількість майна, що знаходиться у розпорядженні всіх міських установ, закладів і комунальних підприємств разом. Його переліки щорічно затверджуються міською радою. Цього року рішення  «Про затвердження переліків об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова» прийняте нею на сесійному засіданні 21 березня.

Фонд комунального майна Чернігівської міської ради здійснює оперативний облік майна комунальної власності на основі матеріалів інвентаризації майна, забезпечує контроль за його використанням, відслідковує його рух, проводить або надає дозвіл на списання, обмін та передачу з балансу на баланс майна комунальної власності територіальної громади м. Чернігова комунальних підприємств, організацій та установ міської ради, яке знаходиться у них на праві господарського відання або оперативного управління.

Як доповів на засіданні сесії керівник фонду Олексій Єпінін, на початку минулого року обліковувалося 1520 об’єктів  нерухомого майна; 1990 об’єктів житлового фонду і 834 транспортні засоби. Протягом 2018 року відбувся рух майна, а саме: приватизовані об’єкти нерухомого майна та відчужений транспортний засіб, житлові будинки передавалися на баланс ОСББ та в комунальну власність, проводилися ремонти приміщень, здійснювалося списання транспортних засобів, об’єктів нерухомого майна та в результаті інвентаризації, проведеної комунальними підприємствами, установами, закладами були додатково виявлені об’єкти нерухомого майна в складі житлових будинків, а також додатково придбані транспортні засоби. 

Нагадуємо, що переліки майна комунальної власності в Чернігові є загальнодоступними. Ознайомитися з ними можна на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради – як у додатках до рішення міської ради, так і в розділі «Про місто» (підрозділ «Комунальна власність»).


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає