П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:01
Повна версія сайту
;

Нові подробиці суду у справі вбивства подружжя Зубенків

08:45 26.03.2019    Коментарі  
 

Золоті прикраси, які за версією слідства належали вбитому подружжю Зубенків, до борзнянського ломбарду здала Ніна Попівка. Про це сказала колишня працівниця ломбарду Ніна Дробиш, яка сьогодні вперше свідчила у Деснянському районному суді Чернігова. Там продовжили розгляд справи про вбивство киян Ольги та Віталія Зубенків.

Деснянський районний суд Чернігова. Тут розглядають справу про вбивство київського подружжя Ольги та Віталія Зубенків. Сьогодні допитали колишню працівницю борзнянського ломбарду Ніну Дробиш. Жінка каже: золоті прикраси до неї принесла Ніна Попівка.

«Обручку невеликого розміру, сережки і третій виріб я не пам’ятаю вже, якщо чесно. – Три золоті вироби, так? – Ну, як сережки, то в парі ж, і ще щось, я вже не пам’ятаю просто.»

Квитанцію про прийом прикрас до ломбарду, каже Ніна Дробиш, Ніні Попівці не виписувала.

«Я фіксую для звітності начальству і все. – Просто на клаптику паперу і все? – Так.»

Нагадаємо, тіла Ольги та Віталія Зубенків знайшли закопаними на покинутій фермі у селі Шаповалівка Борзнянського району в червні 2017-го року. Тоді ж затримали місцеву жительку Ніну Попівку та Ігоря Гордієнка з Носівки. Обидва називали себе цілителями. Гордієнко винаймав у Попівки житло, там приймав людей. За версією правоохоронців, Зубенки звернулися до них по допомогу, бо не могли мати дітей. Під час одного з сеансів їх убили та обікрали. Гордієнку інкримінують вбивство з корисливих мотивів, Попівці – пособництво. Він свою провину визнає, вона – ні. Сьогодні на засіданні прокурор Віталій Бережняк подав клопотання про продовження підозрюваним строку тримання під вартою. На його думку, обвинувачені можуть переховуватись від суду та впливати на потерпілих.

Віталій Бережняк, прокурор прокуратури області: «Так як на судовому засіданні судом не було досліджено всіх обставин по даному кримінальному провадженню, обвинувачені, розуміючи провину та міру покарання, можуть зникнути від суду.»

Колегія суддів клопотання прокурора ухвалила. Ігор Гордієнко та Ніна Попівка проведуть під вартою ще 2 місяці. Наступне засідання назначили на 14 травня. Раніше на судових засіданнях розглянули письмові докази у справі, прокурор Роман Єременко озвучив причину смерті подружжя: за висновками експертизи, жінці завдали п’ять ударів ножем у груди, чоловіку – шість. Обидва померли від крововтрати.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає