П'ятниця, 19 квітня 2024, 00:33
Повна версія сайту
;

У Чернігові обговорили нормативно-правові аспекти діяльності ОТГ у сучасних умовах

11:30 27.03.2019    Коментарі  
 

27 березня у м.Чернігів відбулася регіональна платформа з вироблення політики  в сфері місцевого самоврядування в регіональному відділенні Асоціації міст України на тему: «Нормативно-правові аспекти діяльності об’єднаних територіальних громад у  сучасних умовах. Проблемні питання реалізації повноважень органами місцевого самоврядування».

У заході взяли участь Народні депутати України Олександр Кодола та Анатолій Євлахов.

Захід відкрив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«Децентралізація - це стратегічно розумна та більш менш правильна реформа, яку треба довести до кінця. Двовладдя, яке сьогодні ще діє по всій території України - є нонсенсом. Якщо Обласні державні адміністрації на розгляд питань по розподілу коштів у громади не кличуть самих представників з цих же самих громад – це дивно», - підкресли у своєму виступі він.

Він звернувся до Народних депутатів України і попросив обговорити на своїх рівнях цю ситуацію і вирішити ситуацію двовладдя на територіях громад.

У свою чергу Народні депутати України зазначили, що вони відкриті до взаємодії з органами місцевого самоврядування та окремо зупинилися на впливі Верховної ради України на удосконалення нормативно-правової бази діяльності ОТГ та їх повноважень.

В межах заходу присутні обговорили проблемні питання реалізації повноважень органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації, проблемні питання розподілу додаткової дотації переданих з державного бюджету видатків та утримання закладів освіти, охорони здоров’я територіальних громад Чернігівської області, впровадження енергозберігаючих технологій в системі теплозабезпечення комунальних установ територіальних громад.


Автор: Офіс Реформ при Чернігівському РВ АМУ
Коментарів ще немає