Четвер, 25 квітня 2024, 08:53
Повна версія сайту
;

Поліція затримала тітушок, які намагалися захопити комунальне підприємство Чернігівщини

08:46 03.04.2019    Коментарі  
 

На Городнянщині конфлікт чинного та екс-керівника агролісгоспу перейшов межі закону, тому поліції довелося втрутитися.

Одного керівника було звільнено, але суд вирішив його поновити на роботі. Тим часом, на комунальному підприємстві з'явився новий керівник. Тепер обоє з них вважають, що вони мають законне право обіймати посаду керівника агролісгоспу.

Зацікавлені сторони замість того, щоб діяти у правовому полі,  заручилися підтримкою декількох груп молодиків спортивної статури, які мають зброю та спецзасоби.

Протягом кількох днів одна зі сторін конфлікту перебувала всередині адміністративного приміщення, а сьогодні опоненти намагалися взяти його штурмом.

Коли протистояння перейшло в активну фазу й на підприємстві застосували вибуховий пакет і димову шашку, поліція втрутилася в ситуацію.

Спецпризначенці вивели за межі комунального підприємства обидві групи тітушок, вилучили у них зброю та спецзасоби і доставили до відділу поліції. Найбільш активні молодики намагалися пручатися.

Наразі слідчі дають оцінку ролі спортивних молодиків у конфлікті, їх перевіряють на причетність до інших злочинів.

Підприємство взято під охорону поліції до моменту призначення законного керівника.

Відкрито кримінальні провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років, а також за статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.


Автор: Сектор комунікації поліції Чернігівської області
Коментарів ще немає