Субота, 20 квітня 2024, 18:43
Повна версія сайту
;

Чернігівська облрада ініціює повторне виділення коштів на ліквідацію наслідків вибухів у Ічні

08:59 05.04.2019    Коментарі  
 

Депутати Чернігівської облради ініціюють повторне виділення коштів резервного фонду держбюджету на ліквідацію наслідків вибухів військового арсеналу в Ічні.

Як передає кореспондент УНІАН, обласна рада підтримала сьогодні запит, підготовлений депутатами Іриною Грозенко («Наш край») та Миколою Бутенком (РПЛ).

Депутати порушили питання щодо необхідності виділення з резервного фонду державного бюджету у 2019 році 90 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, що виникла у жовтні минулого року внаслідок вибухів на арсеналі в/ч А1479 у смт. Дружба Ічнянського району.

Депутати, які виїжджали на місце події, вказують, що за виділені державою придбано кілька будинків постраждалим, чиї будинки були повністю знищені, але не повністю відремонтовано житло іншим місцевим жителям, які теж постраждали внаслідок вибухів.

«Громадяни не задоволені таким ставленням до них і просять допомоги у вирішенні життєвих питань. У зв'язку з цим вважаємо за потрібне обласній державній адміністрації порушити клопотання перед кабінетом Міністрів України про повернення раніше не використаної частини раніше виділених коштів», - говориться у тексті документа.

Обласна державна адміністрація повинна вивчити це питання і надати відповідь до 25 квітня.

Нагадаємо, вночі 9 жовтня на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу. З прилеглих територій було евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб, закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту. Для запобігання надзвичайних ситуацій від газопостачання було відключено м. Ічня та 11 населених пунктів Ічнянського району. Уряд для подолання наслідків вибухів на військовому арсеналі поблизу Ічні виділив 100 млн грн. В Ічні та найближчих населених пунктах проведена операція з розмінування територія у радіусі 16 км від військового арсеналу.

Спочатку військова прокуратура Центрального регіону відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 КК України «Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану». СБУ відпрацьовувала версію про можливе вчинення диверсії на арсеналі.

Довідка. Площа території 6-го арсеналу Міноборони становить 682 га, у тому числі 402 га – технічна територія, на якій розташовано 128 місць зберігання боєприпасів. На арсеналі зберігалося 69,5 тис. тонн боєприпасів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає