П'ятниця, 29 березня 2024, 13:57
Повна версія сайту
;

Більше 350 тисяч гривень отримали від держави «безробітні» на Чернігівщині

15:15 05.04.2019    Коментарі  
 

Якщо Ви перебуваєте на обліку в службі зайнятості, отримуєте допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працюєте, в тому числі виконуєте роботу, надаєте послуги за цивільно-правовими договорами, продовжуєте займатись підприємницькою діяльністю або ж подали до служби зайнятості недостовірні дані щодо останнього виду зайнятості – Вам доведеться повернути незаконно отримані кошти.

Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, податковою службою та Пенсійним фондом України.

При відмові відшкодувати кошти, а також у разі неповернення їх у встановлений строк стягнення здійснюється в судовому порядку відповідно до законодавства.

Зокрема, у 2018 році в області виявлено 108 осіб, які неправомірно отримали кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в сумі 361 тисяча гривень.

З незаконно отриманих коштів добровільно відшкодовано 236,1 тисячі гривень.

Тим, хто ухиляється від повернення коштів, доведеться мати справу із судовими та правоохоронними органами. Так, службою зайнятості подано три позови до суду на суму 93,1 тисячі гривень та 5 звернень до правоохоронних органів щодо відшкодування завданих Фонду збитків у розмірі 118,1 тисячі гривень.


Автор: Чернігівський обласний центр зайнятості
Коментарів ще немає