Вівторок, 23 квітня 2024, 11:10
Повна версія сайту
;

Краєвиди та вуличні пейзажі: чернігівський фотограф Роман Закревський представив серію робіт «16»

09:20 08.04.2019    Коментарі  
 

Виставка фотографа Романа Закревського «16» відкрилася у Чернігові у Лайбрері арт центрі. Назва виставки – це кількість представлених на ній фотографій. Всі світлини відзняті на плівку у 2008 – 2012 роках. Там побувала Валентина Милько.

15-та дня, виставкова зала Library ART центру. Відвідувачі вітають Романа Закревського з відкриттям, фотографуються та знайомляться з його роботами. Це його перша персональна виставка після двохрічної перерви.

Світлин - 16. Оформлені вони в білі квадратні рамки.

«Хотілося зробити щось масштабне, але всередині, може ви відчули цей ефект що коли дивишся на фотографію, то хочеться зазирнути всередину. Це найголовніше, а все інші зроблять самі фотографії.» - розповідає автор виставки Роман Закревський.

Всі ці світлини відзняті на плівку у 2008-му – 2012-му роках.  Символічними для автора є ці 5 робіт, вони відзняті на його першу плівку.

«Ці 16 фотографій об’єднує одна серія, яка називається «Квадрати». З того, що вони зняті на плівку, то ти не знаєш, що воно вийде в кінці, якісь засвіти, якісь ефекти натуральні. Роботи без назви, тому що вони живуть самі по собі і визивають особисті емоції для кожного хто може їх подивитися.»

Карина Житник прийшла на виставку випадково. В Library ART центрі вона займається малюванням.

«Коли я приїжджаю до бабусі, те саме я відчуваю коли дивлюся на ці світлини. Воно старе,  але все таке тепле і близьке тобі. Поля, природа – це все передається у світлинах. І навіть якщо в тебе немає родичів, які живуть у такій місцевості, ти можеш прийти і подивитися на це все.

Воно все передано так живо. Не просто картинка, а начебто ти все це бачиш наживо і відчуваєш.»

Роман Закревський згадує: «То було багато енергії, хотілося дізнаватися якісь нові місця які є недалечко від міста і бачити якісь нові речі. Хотілося фотографувати все, збирав їх у папочку, деякі були улюблені одразу, деякі потім стали і виникла ідея зробити серію «16».»

Фотограф Василь Катіман також прийшов на відкриття виставки. Роботи Романа Закревського називає різноплановими.

«Он там реалізм з голубами. А ось там кольорова гама, набір кольорів. Він сформований вже художник. З великої літери.»

Олена Загребіна, відвідувачка виставки: «Люди у яких є такий глибокий талант – вони кожного разу різні. І кожного разу коли я дивлюся на роботи Романа, я бачу якісь нові речі.

Якщо художник змінюється - він живий, він шукає себе. Ці роботи нагадують більше мені живопис.»

Виставка триватиме до 25 квітня.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає