П'ятниця, 29 березня 2024, 08:43
Повна версія сайту
;

На ринку праці області затребувані сільськогосподарські професії

09:39 10.04.2019    Коментарі  
 

Чернігівщина – аграрний регіон. Тому так звані «аграрні» професії користуються сталим попитом у роботодавців області. Навіть не зважаючи на те, що значна частина сільськогосподарських робіт носить сезонний характер.

Так, за перші три місяці поточного року служба зайнятості отримала чимало заявок для працевлаштування в аграрному секторі. На ринку праці потрібні трактористи (понад 700 вакансій), водії автотранспортних засобів (понад 600 вакансій), робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва (близько 50 вакансій), дояри, тваринники, робітники фермерського господарства (понад 100 вакансій) та інші.

Рівень укомплектування цих робочих місць доволі високий, – кажуть у службі зайнятості. По водіям укомплектовано майже 70% заявок роботодавців, стільки ж – по трактористам, по тваринникам – 84 %, майже стільки ж і по доярам.

Не менш важливе питання – заробітна плата. За інформацією роботодавців, вони готові платити трактористам до 15, а то й 20 тисяч гривень, тваринникам – до 7 тисяч, доярам – до 8 тисяч

У свою чергу, в службі зайнятості запевняють: якщо серед зареєстрованих безробітних не знайдеться відповідних кадрів, то готові за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття організувати їх професійне навчання на замовлення роботодавців. З цих питань налагоджена співпраця з багатьма навчальними закладами Чернігівщини, а також інших регіонів. Крім того, можливе й навчання на базі Центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які мають потужну навчально-виробничу базу європейського рівня та діють в 11 областях України. З початку року для сільськогосподарської галузі за направленням служби зайнятості навчалися та підвищували кваліфікацію близько 500 безробітних області.

Нагадаємо, аграрний сектор – один з п’яти пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки.


Автор: За матеріалами Чернігівського обласного центру зайнятості
Коментарів ще немає