Четвер, 28 березня 2024, 11:28
Повна версія сайту
;

Правоохоронцями викрито чергові факти виробництва фальсифікованого алкоголю

10:55 10.04.2019    Коментарі  
 

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області, у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного виготовлення, зберігання, транспортування та збуту алкогольної продукції з недоброякісної сировини (ч. 3 ст. 204 КК України) викрито діяльність з незаконного виготовлення алкогольних напоїв з використанням брендів відомих торгових марок.

Як з’ясувалося, на території одного з домогосподарств міста Чернігова, в гаражному приміщенні налагоджено незаконне виготовлення алкогольних напоїв у тарі «bag-in-box». Також приміщення використовувалось для накопичення партій спирту та зберігання фальсифікату. Виготовляли алкоголь під виглядом продукції «Пшенична», «Kvint», «Absolut», «Jack Daniel’s» та інші.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, проведено    2 обшуки, у ході яких виявлено та вилучено 2300 л спирту, пластикові ємності із залишками рідини з характерним запахом спирту, автомобіль та інше. Всього вилучено ТМЦ на суму 937 тис грн.

Уcтановлено, що виготовлена з порушенням встановлених технологічних норм продукція реалізовувалася на території м. Києва та Чернігівської області, в роздріб та оптом.

Крім того, у кримінальному провадженні за аналогічним фактом,  в ході проведеного 9 квітня обшуку вилучено 590 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 130 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку та з маркуванням «duty free», а також автомобіль, який використовувався для здійснення незаконної діяльності.

Всього вилучено ТМЦ на суму 626 тис грн.

На даний час досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчинених кримінальних правопорушень.


Автор: Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Коментарів ще немає