Субота, 20 квітня 2024, 02:21
Повна версія сайту
;

Суд поновив Олега Куделю на посаді голови Срібнянської ОТГ

09:21 11.04.2019    Коментарі  
 

Поновив на посаді голови Срібнянської об’єднаної громади Олега Куделю Срібнянський районний суд. Інформацію UA: Чернігів підтвердила прес-секретар суду Лариса Онищенко. Цим рішенням суд скасував рішення Срібнянської селищної ради від 17 листопада 2017 року.

 «Поновити Куделю Олега Павловича на посаді Срібнянського селищного голови з 17-го листопала 2017 року. Стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 235 тисяч 394 гривні 52 копійки. Рішення суду в частині поновлення на роботу та стягнення середнього заробітку за 1 місяць в сумі 14 тисяч 3 гривні підлягає негайному виконанню. В решті 30 днів на оскарження дається.» - каже прес-секретар Срібнянського районного суду Лариса Онищенко.

Телефоном ми зв’язалися з Олегом Куделею. Він рішення суду прокоментував так.

«Сьогодні я поновлений, суд відбувся, я не очікував, що так швидко буде, не знав, яке рішення прийме суд. Може він міг і прийняти і не на мою користь, може й різне, але так сталося, прийняв в даний момент, від десятого квітня 2019 року рішення, яке винесла головуючий суддя знаходиться в мене на руках.»

Нагадаємо, в листопаді 2017 року після складання присяги, 19 з 26 депутатів висловили Олегу Куделі недовіру і достроково припинили його повноваження. Причина - конфлікт інтересів. Олег Куделя несвоєчасно передав корпоративні права у товаристві «Срібнянський райагробуд», за що заплатив штраф в попередній каденції. Відтоді громада  - без голови, його обов’язки виконувала секретар ради Ірина Мартинюк. Олег Куделя 23 листопада 2017 року звернувся до суду, аби  рішення сесії скасували. На розгляд справи чекав півтора роки. Коментар секретаря ради Ірини Мартинюк ми отримати не змогли: її телефон не відповідав. Більше інформації про це розкажемо завтра.  

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає