Четвер, 28 березня 2024, 15:10
Повна версія сайту
;

У Чернігові вперше побудують сміттєві майданчики з підземними контейнерами

11:36 11.04.2019    Коментарі  
 

Цього року в Чернігові вперше встановлять сміттєві майданчики з заглибленими в землю контейнерами.  Серед переваг, які мають підземні контейнери в порівнянні з нинішніми – краще забезпечення чистоти на території та зручніше логістика при вивозі сміття.

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради вже оголосило в системі публічних закупівель "PROZORRO" тендери на будівництво 8 майданчиків за адресами: вулиця Космонавтів, 5, Доценка, 11, Генерала Бєлова, 29 та 18, Генерала Пухова, 152,150, 142 та 140.

Як розповіли в управлінні ЖКГ, за більшістю цих адрес контейнерних майданчиків раніше не було – там будинки обладнані сміттєпроводами. За тією однією адресою, де старий сміттєвий майданчик є, він буде прибиратися. Місця визначалися за результатами кількамісячного вивчення фактичних потреб мікрорайону. Враховувалися маршрути, якими там ходить більшість людей, норми і фактичні обсяги накопичення сміття, можливості під’їзду техніки і ще багато факторів. Інформація збиралася спільно КП «АТП-2528», ЖЕКами та проектантами.

Зараз майданчики з такими контейнерами вже є в Києві, а також ними користуються чимало європейських міст. Однак сказати, що Чернігів у цьому точно повторить якесь із міст, не можна . Перед тим, як приступати до проектування, фахівці з Чернігова вивчали весь наявний досвід. Особливу увагу звертали на «слабкі місця», щоби в нашому місті одразу їм запобігти.

Відповідно до планів і тендерної документації, перші 8 майданчиків мають побудувати до 1 листопада. Як видно з адрес, усі вони зосереджені в одному районі міста. Окрім того, вже замовлене їх проектування за наступними адресами – поблизу, зокрема, в районі вул.Рокоссовського. Тож цього року планують встигнути побудувати більше, додали в управлінні ЖКГ.

У тендерній документації розміщені потенційні зображення контейнерів.

Їх будова наступна: основа суцільна пластикова, половина з якої знаходитися під землею. Наземна частина має оздоблення у вигляді пластикових лемелів. Кришка контейнера складається з двох частин: кришка з отвором барабанного типу та пластиковй накопичувач, що з’єднані між собою. Також під кришкою встановлений сенсор вимірювання об’єму сміття, що має GSM зв'язок та передає данні про накопичення та температуру оператору. Спустошення відбувається за допомогою сміттєвоза з краном-маніпулятором та за рахунок педального механізму, що розташований на дні накопичувача контейнера.

Об'єм одного накопичувача - 3 тис. літрів.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає