Вівторок, 23 квітня 2024, 14:29
Повна версія сайту
;

Поновлений Срібнянський селищний голова не зміг приступити до виконання обов’язків

08:43 12.04.2019    Коментарі  
 

Поновлений на посаді через суд Срібнянський селищний голова Олег Куделя сьогодні не зміг приступити до виконання обов’язків. Вчора Срібнянський районний суд визнав незаконним та скасував рішення Срібнянської селищної ради від 17 листопада 2017 року. Тоді, одразу після складання присяги, 19 з 26 депутатів висловили Олегу Куделі недовіру і достроково припинили його повноваження. Сьогодні поновлений голова намагався отримати у селищній раді установчі документи та печатку для повернення на роботу. Їх йому не дали. Чому – знає Анастасія Лоза.

Олег Куделя – звільнений півтора роки тому Срібнянський селищний голова. Вчора Срібнянський районний суд прийняв рішення – поновити його на посаді та виплатити йому - 235 тисяч гривень компенсації за вимушені прогули. Сьогодні до кабінету першого заступника селищного голови Віталія Желіби, Олег Куделя прийшов за установчими документами та печаткою. Щоб приступити до роботи.

Перший заступник давати будь-що відмовляється. Пізніше на камеру пояснює – керується рішенням суду, де зазначене наступне.

«Рішення суду набуває чинності після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма сторонами, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення станом на 11.04. – не оскаржене і законної сили не набрало. Тому підстав для якихось подальших дій у нас на сьогоднішній день немає, і  я запевняю, що селищна рада все зробить так, як того вимагає закон.»

Після відмови Олег Куделя викликає поліцію.

«Сьогодні мені на моєму робочому місці перешкоджають виконанню обов’язків.

Там написано, що 30 днів вони мають на те, щоб оскаржити. 0207 дійсно, вони можуть оскаржити. Яке буде рішення, вирішить суд. А поки оскаржується пройде час. З учорашнього дня я поновлений на роботі.

Рішення суду в частині поновлення на роботі підлягає негайному виконанню. В одному пункті, в одному пункті.»

Поліція до селищної ради приїздить за 20 хвилин.

«Якщо вони не віддадуть печатки в вашій присутності і будуть не виконувати рішення суду, я вас прошу скласти відповідні протоколи.. судового рішення.»

До кабінету заступника повертається із правоохоронцями. Поліція документує свідчення обох сторін.

Нагадаємо, на виборах голови ОТГ у 2017 році Олег Куделя набрав 57 відсотків голосів виборців. 17 листопада 2017 року на сесії Срібнянської селищної ради, одразу після складання присяги, 19 з 26 депутатів висловили Олегу Куделі недовіру і достроково припинили його повноваження. Причина - конфлікт інтересів. Олег Куделя несвоєчасно передав корпоративні права у товаристві «Срібнянський райагробуд», за що заплатив штраф в попередній каденції. Відтоді громада - без голови, його обов’язки виконувала секретар ради Ірина Мартинюк. Олег Куделя 23 листопада 2017 року звернувся до суду, аби  рішення сесії скасували. До поновлення на посаді Олега Куделі місцеві жителі ставляться так.

Надія Мостова: «Позитивно, він хороший мужчина, не було наче проблем мені з ним.»

Сергій житель с. Срібне: «Я перший раз чую, що його поновили. Думаю, добре будуть ставитися. – А ви особисто? – Я не можу вам відповісти.»

За словами речниці поліції області Юлії Ковтун, поліція зареєструвала 2 заяви від Олега Куделі: про перешкоджання виконання обов’язків та негайне стягнення 14 тисяч гривень - місячної зарплатні. За її словами з такими ж заявами він звернуся до прокуратури. Ми також намагалися отримати коментар депутата селищної ради Володимира Якименка, який ініціював у 2017 році дострокову відставку Олега Куделі з посади селищного голови – його телефон не відповідав.

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає