П'ятниця, 29 березня 2024, 08:26
Повна версія сайту
;

Березенко звинуватив ЗМІ: розганяють, що мене викликають на допит

09:09 15.04.2019    Коментарі  
 

Народний депутат з Чернігівщини Сергій Березенко – один із найближчих соратників чинного президента. На цих виборах він став заступником керівника виборчого штабуПорошенка.

Впродовж кампанії він координує роботу партійних осередків БПП по всій країні та відповідає за величезну агітаційну мережу #КомандаПорошенка.

Через цю мережу у Березенка виникла купа проблем та безліч звинувачень від конкурентів у підкупі виборців.

Міністр внутрішнішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" прямим текстом заявляв, що соратник Порошенка фігурує у кримінальних провадженнях, де "його називають організатором схем".

Всі ці звинувачення Березенко категорично відкидає.

"Міжнародні організації, спостерігачі, Курт Волкер, Дональд Туск, ПАРЄ, офіційна моніторингова місія ОБСЄ заявили, що вибори були чесні. То про які "схеми" ми говоримо?" – обурюючись, відповідає на це заступник керівника штабу Порошенка.

– Міністр Аваков раніше казав, що ви фігуруєте в кримінальному провадженні.

– Романе, ви ж фаховий журналіст. Якщо ми зараз повернемося в ту дискусію, яку ми вели в лютому-березні, я вам дістану папір, де Князєв (керівник Нацполіції – УП) написав, що мій статус не визначено.

Більше того, мене запрошували в Нацполіцію. Один раз я не зміг приїхати і запросив їх дати відповідні свідчення в комітеті.

Але найголовніше, коли пройшов перший тур, в головному слідчому управлінні немає ні слідчого, ні жодного виклику.

В четвер, день мого народження, поліція розмістила виклик на сайті Нацполіції Чернігівської області. Викликають на допит якогось народного депутата, але ЗМІ розганяють, що це Березенко. Хоча ж на сайті не вказано, кого викликають.

– Чи не допускаєте, що після виборів вам можуть пред'явити підозру?

– Мені?! (здивовано привстає на місці – УП) Та я взагалі не боюся жодної підозри, бо не вчинив жодного злочину. Жодного.

Вони можуть пред'явити підозру, і ця підозра буде виключно політично мотивована. Слухайте, по завершенню виборчої кампанії я обов'язково розберуся, чиї це були технології, і цьому всьому буде дана належна правова оцінка.

Нагадаємо, поліція задокументувала черговий факт підкупу виборців в одному з приміщень народного депутата України у Чернігові. Громадяни протягом виборчої кампанії неодноразово викликали правоохоронців для припинення злочинів саме в цьому офісі. Поліція зібрала достатньо беззаперечних доказів здійснення підкупу виборців, тому 15 квітня викликає народного депутата, який має відношення до цієї приймальні, до слідчого Чернігівського відділу поліції для надання свідчень.

Вочевидь, мова йде про народного депутата Сергія Березенка.10 травня до його приймальні у Чернігові кілька разів викликали поліцію із підозрою про підкуп виборців.

www.pravda.com.ua


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, по матеріалам "Української правди"
Коментарів ще немає