П'ятниця, 19 квітня 2024, 06:04
Повна версія сайту
;

Підтримаймо Порошенка! Збережімо Україну!

08:36 19.04.2019     
 

Імідж. Чинний глава країни Петро Порошенко готовий до другої президентської каденції, аби гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, а також єдності України.

“У моїй президентській роботі траплялося різне: успіхи, невдачі, точні розрахунки і помилки, приємні моменти і смутні, радості і печалі, достоїнства і недоліки. Слава Богу, є чим пишатися і є за що просити вибачення. Але кожен мій крок, вдалий чи ні, ніколи не суперечив стратегії на повний розрив з колоніальним минулим, на власний шлях України, на цивілізаційний союз з Європою. І ми не маємо права зупинитися на півдорозі», – зазначив Петро Порошенко.  

Сьогодні головна стратегія Петра Порошенка базується на пріоритетних для України напрямках – розвитку агропромислового комплексу, ІТ, машинобудування, туризму та покращення економічної ситуації у цілому.

Основні програмні засади кандидата на пост Президента Петра Порошенка:

• Щоб вистояти у нинішніх умовах, Україна має стати «великою європейською державою щасливих людей».

• Україна поступово долає кризу і бідність: ВВП росте 12 кварталів поспіль, але війна уповільнює цей процес. Завдяки економічній стабілізації з’явилася можливість збільшити виплати нашим воїнам (тепер на передовій наші хлопці отримують 24 тис. грн), збільшити пенсії і соціальні допомоги. Попри значні витрати на оборону сферу, жодної затримки із виплатами заробітних плат, пенсій, соціальних допомог за останні роки не було.

Україні потрібен «холодний мир» з Росією. Однак обов’язковою умовою цього миру є звільнення Криму і всього Донбасу. Досягнути цього можна політично-дипломатичним шляхом. Але запорукою цього миру є лише потужна українська армія.

Томос про автокефалію Православної церкви України – важливий крок для зміцнення державного суверенітету.

Політичний курс України – на членство в ЄС і НАТО. Причому Україна увійде до Північноатлантичного альянсу «як регіональний лідер, який зупинив поширення російської агресії», пообіцяв Порошенко. За його словами, Україна отримає програму додаткового членства в НАТО в разі його повторного обрання.

Владі Петра Порошенка вдалося зупинити піке, в яке економіка увійшла влітку 2012 року. Вже у 2016 років ситуацію в Україні вдалося стабілізувати, попри численні виклики, серед яких – втрата територій, що робили вагомий внесок у промислове виробництво та валовий внутрішній продукт. Завдяки Порошенку було скасовано тисячі бюрократичних процедур та ліцензій, відбувся перехід в онлайн сотень дозвільних процедур, ліквідація банків-пустишок та запуск системи держзакупівель ProZorro.

Петру Порошенку вдалося досягти відновлення української армії, посилення обороноздатності і продовження реформ збройних сил. Українська армія зараз, як ніколи, наблизилася до стандартів НАТО та може протистояти агресору на Сході. Лише при діючому президенті нарешті запрацював процес децентралізації. Місцева влада отримала і повноваження, і гроші. Ми стали ближчими до європейського суспільства через запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Чинному Президенту України належить ініціатива створення єдиної помісної церкви в Україні. Він зміг відновити історичну справедливість і домігся отримання Томосу для Православної церкви України. Адже православ'я в Києві з'явилося значно раніше, ніж у Москві. Зроблено значні кроки на підтримку української мови та культури.

Для збереження України, її територіальної цілісності, поступового руху до економічного розвитку необхідно продовження обраного курсу, а також – режиму санкцій проти Росії і подальше існування міжнародної коаліції на підтримку цих санкцій. Забезпечити все це зможе тільки Петро Порошенко, який має значний досвід дипломатичної діяльності та авторитет на міжнародній арені. Згадаймо: не так давно голова Європейської ради Дональд Туск наголосив, що «репутація Порошенка й України є високою у всіх європейських столицях». Підтримуючи іншого кандидата, ми наражаємося на небезпеку втрати усіх своїх здобутків за останні роки, занурення країни у системну політичну кризу, що поставить під загрозу подальше існування держави. Підтримаймо Порошенка! Збережімо Україну!


Автор: Володимир Чорній