П'ятниця, 19 квітня 2024, 18:19
Повна версія сайту
;

У Чернігові пройшла "Виставка у лісі"

07:06 21.04.2019    Коментарі  
 

Розфарбовували будиночки для кажанів, створювали ленд-арт із гілок та сміття, грали експериментальну музику, варили суп з кропиви і продавали картини за гілочки - у Чернігові пройшла 5-та "Виставка у лісі".

Виставку в лісових хащах знаходимо за вішачками, до яких прикріплені папірці із надписом «ліс». На першій галявині «Виставки в лісі» діти, сидячи на землі, малюють малюнки. Готові розвішані на мотузках між деревами та кущами. 

Олена Загребіна, організаторка «Виставки в лісі»: «Вони продаються за такі символічні речі – гілочки, набір олівців, старовинне фото, скульптура.»

Поруч розфарбовують шпаківні.

Валерія Щербань, учасниця «Виставки в лісі»: «Щоб там птахи жили! Невже вони там помістяться? – Вони ж могли і в нефарбованому жити? – Але красивіше буде у фарбованому! А фарба акрилова відпирається?»

Та будиночки для…кажанів.

Сергій Безбородько, керівник ГО «Еко Місто»: «Ось є спеціальний - для кажанів – у ньому  отвір не круглий, а знизу - плаский. Вона дряпається по оцій стійці і там лежить. Насправді із сотні видів кажанів лише декілька, дійсно, харчуються кров’ю тварин. В основному вони харчуються комахами. Один кажан за день маленький може з’їдати до шестиста комарів. Тому кажани – наші друзі, бо у нас з ними спільний ворог.»

На сусідній галявині – інсталяція із гілок, листя та іржавих смужок жерсті. Це - ленд-арт, каже її  автор, фотограф Роман Закревський

Роман Закревський, фотограф : «Ленд-арт – це якісь речі, які є помітними, але спорідненими з середовищем. Все, що дає земля, поєднане з мистецтвом. Це те, що тут було. З цього простору воно нікуди не зникло. Може, це полум’я, а може – корона.»

Проходимо далі  - тут варять суп з кропиви. Григорій Коцюра пропонує називати його «лісовим кухарем».

Григорій Коцюра, лісовий кухар: «Кропивний суп традиційний на виставці в лісі. Вона молода, не пече. Я не знаю, наскільки він корисний, але це дуже смачно і класно, що ми можемо назбирати це тут і всі разом поїсти.»

Анастасія Пташець, учасниця «Виставки в лісі»: «Дуже смачно, дуже! Я уявляла собі, що це буде прозора рідина з кропивою – бо, думаю, митці, вони так приготують. А це взагалі такий звичайний суп, тут ще нут, схожий на щавелевий.»

За кущами, як називають її організатори, «музична халабуда». На землі – килим, на дереві – радянська люстра. Будь-хто може під’єднати свій музичний інструмент  до пульта і зіграти що схоче.

Євген Стругацький, музикант: «А що будете грати? – Що вийде. Який настрій буде у погоди, у людей. Можна просто прийти, поряд сісти, пограти.»

 «Виставка в лісі» - це творчо-екологічна тусовка, каже її організаторка Олена Загребіна. Цьогоріч вона ювілейна – проходить вп’яте.

Олена Загребіна, організаторка «Виставки в лісі»: «В цьому році до нас ще приїхали друзі з різних міст. Найголовніша наша ціль, мета – взаємодія з простором, один з одним. Ми позиціонуємо себе як екологічну систему, де люди почувають себе, скажімо, як у первісному суспільстві, де можна було спілкуватися, поруч всі були, і це зовсім інше, ніж містяни.»

Відео UA: Чернігів



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає