Середа, 24 квітня 2024, 19:29
Повна версія сайту
;

Стратегія розвитку області розроблятиметься із застосуванням екологічної оцінки

10:22 24.04.2019    Коментарі  
 

На Чернігівщині розпочинається розробка регіональної Стратегії сталого розвитку до 2027 року. На першому етапі необхідно провести соціально-економічний аналіз та визначити основні проблеми розвитку області в різних сферах.

Учора, 23 квітня, методичні рекомендації та практичні поради представникам регіонів надали фахівці Мінрегіону та Мінприроди спільно з експертами групи радників із провадження державної регіональної політики Програми «U-LEAD з Європою».

Зокрема, мова йшла про механізми застосування стратегічної екологічної оцінки (СЕО) при розробці проектів регіональних стратегій розвитку. Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку» передбачено, що всі важливі документи державного планування, у тому числі регіональні стратегії, повинні проходити стратегічну екологічну оцінку з урахуванням імовірних ризиків для довкілля від тих чи інших дій.

Тож була розглянута організація процедури проведення СЕО, підготовка звітної документації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій з урахуванням останніх змін до законодавства.

У нараді взяли участь фахівці Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА – головного розробника регіональної стратегії, а також представники Департаменту екології та природних ресурсів та Управління охорони здоров’я, які проводитимуть відповідні консультації в процесі здійснення стратегічної екологічної оцінки проекту Стратегії.


Автор: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Коментарів ще немає