Середа, 24 квітня 2024, 00:34
Повна версія сайту
;

У Чернігові вшанували пам’ять видатного письменника Михайла Коцюбинського

12:51 25.04.2019    Коментарі  
 

25 квітня відбувся меморіальний захід з нагоди 106-річниці від дня смерті видатного митця Михайла Коцюбинського. Вшанувати пам'ять великого літератора прийшли перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігор Коцюбинський та представники громадськості.

Учасники пам'ятного заходу в знак пошани поклали квіти на могили письменника та його дружини.

Заупокійну літію відправив священник Храму Михайла і Федора отець Олег.

Валентин Мельничук, звертаючись до учасників меморіального заходу, відзначив, що cьогодні вже 106-ті роковини від дня, коли не стало однієї із найяскравіших постатей в українській літературі - видатного письменника Михайла Коцюбинського.

За словами керівника, він був справжнім патріотом, гідним сином українського народу, який чимало років прожив у Чернігові, де написав свої кращі твори.

Валентин Мельничук також наголосив у своєму виступі, що Михайло Коцюбинський по праву займає почесне місце серед світочів літератури і його твори назавжди вписані у скарбницю класики української літератури.

Директор Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Ігор Коцюбинський подякував присутнім за те, що прийшли вшанувати письменника, одного з найкращих новелістів в українській літературі. Він також відзначив, що творчість Михайла Коцюбинського до кінця ще не вивчена, є багато білих плям, які варто досліджувати нащадкам. Як і більше ста років тому, коли Коцюбинський очолював товариство «Просвіта», і зараз в країні нестабільна ситуація, йде війна, у зв'язку з чим правнук великого письменника висловив сподівання, що на 28 році Незалежності України, не дивлячись ні на що, вдасться зберегти державу і її самостійність.

У свою чергу, артисти Чернігівського академічного народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виконали твори Олександра Кошиця «Нехай повні будуть вуста наші» та Івана Недільського «Отче наш».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає