Четвер, 25 квітня 2024, 20:24
Повна версія сайту
;

До трьох років ув’язнення загрожує чоловіку, який з’їв свій виборчий бюлетень

10:29 06.05.2019    Коментарі  
 

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочатого відносно місцевого мешканця, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 158-1  КК України, тобто у приховуванні виборчого бюлетеня.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 квітня обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, з метою приховування виборчого бюлетеня заздалегідь приготовивши шматок шпалери, та прибувши до приміщення виборчої дільниці  № 741069 одномандатного виборчого округу № 206 в м. Чернігові, що розташована за адресою: вул. Дмитра Самоквасова, № 8, м. Чернігові, реалізовуючи своє право голосу, як громадянина України на виборах Президента України, отримав у члена дільничної виборчої комісії виборчий бюлетень з переліком кандидатів у Президенти України, про що поставив власний підпис у контрольному талоні до виборчого бюлетеня та у списках виборців, навпроти свого прізвища.

Отримавши вказаний бюлетень, обвинувачений зайшов до кабіни для таємного голосування, де, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, керуючись мотивами та метою приховування виборчого бюлетеня, діючи умисно, згорнув та сховав останній в кишеню куртки, яка була одягнута на ньому при цьому, діставши з кишені куртки заздалегідь підготовлений шматок шпалери, після чого підійшов до скриньки для голосування та з метою реалізації умислу на приховування виборчого бюлетеня намагавсь вкинути до неї вказаний шматок шпалер. Однак, вийшовши з приміщення для голосування його було зупинено членами дільничної виборчої комісії. В подальшому, з метою доведення свого умислу до кінця, а саме з метою подальшого приховування виборчого бюлетеня та у порушення ст. 76 Закону України «Про вибори Президента України», не реалізовуючи своє право вибору, з’їв бюлетень.

За час проведення досудового розслідування обвинувачений визнав себе винним, щиро покаявся та активно сприяв слідству.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді штрафу до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: Чернігівська місцева прокуратура
Коментарів ще немає