Четвер, 18 квітня 2024, 10:12
Повна версія сайту
;

У Борзні готуються до початку виборчих перегонів

13:40 06.05.2019    Коментарі 1  
 

Борзнянська об’єднана територіальна громада, яка об’єднує місто Борзну і села: Оленівка, Мала Загорівка, Миколаївка, Прачі, Ядути, Шаповалівка, Забілівщина, Забілівщина Друга, Кинашівка, Любомудрівка, Вольниця, Червоне Озеро, Іванівка, Суховодка, Адамівка, 30 червня вперше голосуватиме за голову і депутатів.

— Готові до виборів, як піонери, — говорить борзнянський міський голова Анатолій Койда. — Вибори потрібні давно. Але варто було б зачекати до осені та провести їх разом з парламентськими. Зекономити кошти. Але ж у нас грошей багато, розкидаємося. Літні вибори не доцільні ще і тому, що податки йтимуть все одно у район, а не в громаду. Держава не встигне до кінця року внести необхідні зміни у законодавство. Туман буде. Голова — і без прав, бо без грошей.

Кандидатами на крісло майбутнього мера Борзни називають Анатолія Койду, голову Борзнянської РДА Віру Проскуру, голову Борзнянської районної ради Віктора Горбащенка, заступника голови Борзнянської районної ради Андрія Козішкурта, депутата обласної ради Анатолія Хавила, повідомляє сайт «Громади Чернігівщини».

— Важко сказати, хто стане головою, — говорить борзнянець Олександр Коломієць. Займається сплавами на байдарках. — Поживемо — побачимо.

Виборчий процес почнеться 11 травня. Крім Борзнянської ОТГ, вперше голосуватимуть у Новобілоуській, Хмільницькій, Киїнський (Чернігівський район), Озерянській (Варвинщина) та Вихвостівській (Городнянщина) громадах.


Автор: Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №18 (1720), 2 травня 2019 року, gorod.cn.ua
Гість Кук 2019-05-07 09:02:14

Закону про місцеве самоврядування ще не ухвалила ВР, а вибори проводять-щось не так, може спочатку ЗАКОН треба прийняти